10x populaire Spaanse popartiesten op de ‘Europese Dag van de Muziek’

10x populaire Spaanse popartiesten op de ‘Europese Dag van de Muziek’
Beeld: via canva.com

10x populaire Spaanse popartiesten op de ‘Europese Dag van de Muziek’

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De Europese Dag van de Muziek, die jaarlijks op 21 juni wordt gevierd, is een grootschalig festival dat de kracht en diversiteit van muziek in heel Europa viert. Deze bijzondere dag is een ode aan de muzikale creativiteit en het talent dat ons continent te bieden heeft. Met een scala aan evenementen, concerten en uitvoeringen op deze dag, wordt de muziek in al zijn verschillende vormen geëerd en geprezen. Wij kijken in onze 10x-lijst naar de 10 populairste popartiesten in Spanje op dit moment en plaatsen daarbij de YouTube video’s van hun grootste hits.

De Europese Dag van de Muziek vindt zijn oorsprong in Frankrijk, waar het in 1982 voor het eerst werd gevierd als “Fête de la Musique”. Het was de toenmalige Franse minister van Cultuur, Jack Lang, die dit initiatief introduceerde met als doel om de straten van Frankrijk te vullen met muziek en mensen aan te moedigen om hun muzikale talenten te delen. Het evenement viel samen met de zomerzonnewende, de langste dag van het jaar, wat een symbolisch moment is voor een viering van licht en muziek. Het idee achter de “Fête de la Musique” was dat iedereen, zowel professionals als amateurs, hun muziek konden delen in openbare ruimtes, gratis en open voor iedereen. 

Het idee van de “Fête de la Musique” verspreidde zich al snel over de grenzen van Frankrijk en werd overgenomen door verschillende Europese landen. Met de jaren groeide het evenement uit tot de “Europese Dag van de Muziek”, een viering die momenteel in meer dan 120 landen en 700 steden over de hele wereld wordt gehouden.

De Europese Dag van de Muziek viert niet alleen de diversiteit en het talent van de Europese muzikanten, maar erkent ook de fundamentele rol die muziek speelt in onze samenleving. Muziek heeft de unieke kracht om mensen samen te brengen, grenzen te overstijgen en culturele verschillen te overbruggen.

10x hedendaagse Spaanse artiesten

1. Rosalía

Rosalía is een van de populairste Spaanse artiesten van dit moment. Ze combineert flamenco met hedendaagse muziek en heeft internationaal succes. Haar hit “Con Altura” met J Balvin heeft miljarden views op Youtube.

2. David Bisbal

David Bisbal is een van de meest iconische Spaanse popartiesten van de afgelopen decennia. Zijn hit “Ave María” is een van zijn bekendste nummers.

3. Pablo Alborán

Pablo Alborán is een singer-songwriter die bekend staat om zijn romantische ballads en popmuziek. Zijn hit “Solamente Tú” is een van zijn meest iconische nummers.

4. C. Tangana

C. Tangana is een veelzijdige artiest die verschillende genres combineert, van hiphop tot flamenco en pop. Zijn nummer “Bien Duro” is een van zijn meest populaire hits.

5. Aitana

Aitana is een voormalige deelnemer aan de Spaanse editie van “Operación Triunfo” en heeft sindsdien een succesvolle carrière opgebouwd. Haar lied “Vas a Quedarte” is een van haar grootste hits.

6. Ana Mena

Ana Mena is een Spaanse zangeres en actrice die bekend staat om haar pop- en reggaetonmuziek. Haar hit “Se Te Olvidó” is een van haar populairste nummers.

7. Lola Indigo

Lola Indigo is een project van de voormalige “Operación Triunfo” deelneemster Mimi Doblas. Ze maakt voornamelijk reggaeton- en latin popmuziek. Haar hit “Mujer Bruja” is een populaire track.

8. Nathy Peluso

Nathy Peluso is een Argentijnse singer-songwriter die in Spanje bekend is geworden. Ze combineert verschillende muziekstijlen, waaronder hiphop, jazz en soul. Haar hit “Buenos Aires” is een populaire track.

9. Dani Martín

Dani Martín is een singer-songwriter en voormalig leadzanger van de band El Canto del Loco. Zijn hit “Cero” is een van zijn succesvolste solonummers.

10. Vanesa Martín

Vanesa Martín is een singer-songwriter die bekend staat om haar emotionele ballads en popmuziek. Haar hit “De tus ojos” is een van haar grootste hits.

Er zijn nog veel meer Spaanse popartiesten die een plaats op deze 10x lijst zouden kunnen krijgen, maar we hebben de belangrijkste van dit moment opgenomen.

Ga naar de inhoud