Zieke Spaanse vrouw erft bedrijf met 100.000 euro schuld, maar krijgt kwijtschelding

Zieke Spaanse vrouw erft bedrijf met 100.000 euro schuld, maar krijgt kwijtschelding
Beeld: via canva.com

Zieke Spaanse vrouw erft bedrijf met 100.000 euro schuld, maar krijgt kwijtschelding

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Een gepensioneerde vrouw uit Zaragoza slaagde erin van de rechter een kwijtschelding van schulden te bekomen. De schuld kwam op haar naam terecht na de dood van haar man. Zijn bouwbedrijf kwam in moeilijke papieren en ging op haar over met maar liefst 100.000 euro in het rood.

De vrouw in kwestie is op het moment van schrijven 73 jaar oud. Haar echtgenoot overleed al in 2010. De man liet toen zijn bedrijf aan zijn vrouw achter, alleen kwam die erfenis ook met een grote openstaande schuld gepaard.

Kort na het overlijden van haar man werd bij de vrouw een ernstige ziekte vastgesteld. Het zou niet lang duren vooraleer ze ‘permanent mindervalide’ werd verklaard. Het was dan ook een schoonbroer van de vrouw die de administratie op zich nam en het bedrijf verder zette. In plaats van het correct te leiden, haalde de man zich echter nog hogere schulden op de hals. De rechter klaagde nu het ‘slechte beheer’ van de schoonbroer aan. Op korte tijd bracht hij het bedrijf in de problemen en stapelden de schulden op.

De situatie liep zo uit de hand dat een deel van het pensioen van de weduwe (259 euro per maand) naar schuldaflossing ging. De vrouw kwam al snel in financiële problemen terecht. Zo erg dat er zelf gevreesd werd dat ze langer niet in haar eigen welzijn zou kunnen voorzien. 

De rechter oordeelde echter dat de vrouw niet over de middelen beschikt om de schuld af te lossen. Omdat ze zo goed als geen verantwoordelijkheid draagt over de opgelopen schuld, werd haar dan ook een tweede kans toegekend en werd een groot deel van de schulden kwijtgescholden.

Ga naar de inhoud