Valse bommelding op Ryanair vlucht zorgt voor sluiting luchthaven Ibiza

Valse bommelding op Ryanair vlucht van Ibiza naar Milaan zorgt voor sluiting luchthaven Ibiza
Beeld: via canva.com

Valse bommelding op Ryanair vlucht zorgt voor sluiting luchthaven Ibiza

Valse bommeldingen op vliegvelden zijn een groeiend probleem en de recente incidenten op het vliegveld van Ibiza laten zien hoe gevaarlijk deze situaties kunnen zijn voor passagiers en vluchten. Op donderdag werd een Ryanair-vlucht van Ibiza naar Milaan vertraagd vanwege een bommelding van een passagier. Dit zorgde niet alleen voor vertraging van de vlucht, maar legde ook het hele vliegveld van Ibiza meer dan een uur plat.

Op 20 juni 2024 rond 15.30 uur was een Ryanair-vlucht (FR8335) van Ibiza naar Milaan klaar om te vertrekken. De passagiers zaten al in het vliegtuig en wachtten op het vertreksignaal toen een passagier aan de bemanning meldde dat er een bom aan boord was. Dit leidde tot een paniekerige reactie en onmiddellijke evacuatie van het vliegtuig. De autoriteiten werden op de hoogte gebracht en het vliegveld werd voor een korte periode gesloten.

De autoriteiten op Ibiza reageerden snel en professioneel op de valse bommelding. De brandweer, politie en explosievenexperts waren snel ter plaatse. Nadat de bommelding was nagegaan en het vliegtuig gecontroleerd was, werd vastgesteld dat er geen sprake was van een daadwerkelijke bedreiging.

De luchthaven van Ibiza werd ook gesloten, waardoor er geen vliegtuigen konden vertrekken of landen. Sommige vluchten werden omgeleid naar andere vliegvelden vanwege de sluiting. Volgens FlightRadar-gegevens had de luchthaven van Ibiza een vertraging van ongeveer 70 minuten voor vertrekkende vluchten en 40 minuten voor aankomende vluchten.

Ryanair heeft strikte veiligheidsprotocollen voor alle vluchten. De luchtvaartmaatschappij heeft bevestigd dat ze een valse bommelding ontvingen voordat de vlucht naar Milaan vertrok. In overeenstemming met de standaard veiligheidsprocedures werden de passagiers van boord gehaald en voerde de lokale politie een routinematige veiligheidscontrole uit. Na de controle werd de vlucht hervat.

Ga naar de inhoud