skip to Main Content
Pauselijk ijs eten is mogelijk in Barcelona

Pauselijk ijs eten is mogelijk in Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Als je in Barcelona bent en zin hebt in een verkoelend ijsje kun je natuurlijk overal terecht. Je kunt echter ook kiezen voor een ijszaak in het oude historische centrum waar je hetzelfde ijsje kunt eten wat de Paus in het Vaticaan ook eet op een warme dag. Oggi Gelato werd op 28 mei dit jaar geopend en is nu al een groot succes, iets wat wellicht te danken is aan het Pauselijk ijsje.

Oggi Gelato is gelegen in de Comtal straat nummer 15, een zijstraat van de populaire winkelstraat Portal de l’Angel. Het gaat hier om een echte ijszaak met als oorsprong de Italiaanse stad Udine. Nadat de eerste ijszaak een succes bleek werden er al snel andere ijszaken geopend in onder andere Varese en Bolonia. Enkele jaren geleden werden de ijsmakers van Oggi Gelato uitgenodigd om in het Vaticaan tijdens evenementen het ijs te verzorgen.

Sinds dat de Italiaanse ijsmaker het ijs levert aan het Vaticaan zijn er al veel bekendheden die het ijs geproefd hebben waaronder het Spaanse Koningsechtpaar en onze eigen Maxima. De burgemeester van Barcelona Ada Colau heeft tijdens haar bezoek aan het Vaticaan het ijs niet kunnen proberen omdat ze toen zwanger was. Ook andere bekendheden zoals Angelina Jolie, Morgan Freeman en Barack en Michelle Obama hebben van het ijs genoten.

Ondanks het feit dat Oggi Gelato nu de officiële ijsleverancier is van het Vaticaan, is het niet 100% zeker dat de Paus het ijs heeft gegeten. Men weet dat de Zwitserse Garde ijs naar de woning van de Paus heeft gebracht, maar officieel is niet bekend gemaakt of de Paus ook daadwerkelijk een ijsje heeft gegeten. Waarschijnlijk wel want Argentijnen houden erg van ijs.

Nu kan iedereen dus het pauselijk of Vaticaan ijs proberen in de enige ijszaak die de Italiaanse ijsmakers hebben buiten Italië. Op dit moment heeft men 22 smaken artisanaal ijs in de aanbieding. Volgens Oggi Gelato zijn alle ingrediënten vers en wordt alles met de hand bereidt, iets wat niet iedere ijsmaker doet omdat het veel werk is en veel tijd kost.

Oggi Gelato is in Barcelona op twee plaatsen te vinden. In de eigen ijszaak gelegen in de Comtal straat nummer 15, een zijstraat van de populaire winkelstraat Portal de l’Angel en binnenkort ook met een speciale ijshoek in het Restaurante Sur in de Carrer de Blasco de Garay nummer 18 in de Poblesec wijk.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. DAT verwacht ik juist wel van die man!!!!! Het is namelijk zijn verdomde taak om te veranderen!!!
  HIJ is toch de grote baas of niet?
  Oharme, hij heeft zijn financieel directeur “vervangen”, door een andere sjoemelaar, wat een prestatie zeg.
  Nu kan je wel zeggen dat als er iets moet veranderen, er gestemd moet worden in dit “instituut”.
  Als hij zijn wil oplegt kan er veel veranderen maar hij is net zoals al zijn voorgangers, een grote bek maar geen leiderschap!!!
  En die pater na hem zal niet beter zijn, staat in de sterren geschreven…….

 2. Ja, deze Paus is anders, of je nu gelovig bent of niet, deze is menselijker.

 3. ja die is heel anders, tis nen argentijn vrouwelijke priesters?homohuwelijk?abortus?
  kindermisbruik staat gelijk aan genade
  wat een brave man is dit zeg
  maar eigenlijk ging het over ijsjes maar ook een beetje over de paus toch? of lees ik niet goed?

  1. ok maar je kunt niet verwachten dat een man zoveel kan veranderen in een instituut als de Rooms Katholieke kerk.

 4. Heerlijk dat echte Italiaanse ijs. Toevallig kwam ik in San Juan Alicante op Calle Jaime 1 midden in de stad en daar zat een Italiaanse ijszaak met de Italiaanse eigenaar die zelf het ijs maakt en ook nog de echte slagroom heeft. Ik ben best moeilijk met ijs en het meeste is in Spanje erg zoet en weinig smaak.
  Deze zaak heeft prima ijs en het kan absoluut niet slechter zijn als dat in het Vaticaan. Overigens heb ik niets tegen het Vaticaan. Iedereen is vrij om zijn of haar geloof te hebben zonder daar commentaar op te hebben. Maar we hadden het over ijs he. En dat houden we maar zo.

 5. Leuk voor de mensen die een ijsje lusten en als wij daar passeren zullen we het zeker proeven, dat moet lekker zijn mmmmmmmmmmmmmmmmm
  Het is te hopen dat het ijsje van al die bekendheden heeft gesmaakt maar dit zal wel zeker?
  Maar voor de paus ligt dat voor mij toch anders, als hij er nog geen gegeten heeft dat ie dat maar doet en hopelijk verslikt ie zich, zijn achterbaks gedoe zal er misschien dan uitkomen!
  Nee, ben gene katholieke, jammer he.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken