Pauselijk ijs eten is mogelijk in Barcelona

Pauselijk ijs eten is mogelijk in Barcelona

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Als je in Barcelona bent en zin hebt in een verkoelend ijsje kun je natuurlijk overal terecht. Je kunt echter ook kiezen voor een ijszaak in het oude historische centrum waar je hetzelfde ijsje kunt eten wat de Paus in het Vaticaan ook eet op een warme dag. Oggi Gelato werd op 28 mei dit jaar geopend en is nu al een groot succes, iets wat wellicht te danken is aan het Pauselijk ijsje.

Oggi Gelato is gelegen in de Comtal straat nummer 15, een zijstraat van de populaire winkelstraat Portal de l’Angel. Het gaat hier om een echte ijszaak met als oorsprong de Italiaanse stad Udine. Nadat de eerste ijszaak een succes bleek werden er al snel andere ijszaken geopend in onder andere Varese en Bolonia. Enkele jaren geleden werden de ijsmakers van Oggi Gelato uitgenodigd om in het Vaticaan tijdens evenementen het ijs te verzorgen.

Sinds dat de Italiaanse ijsmaker het ijs levert aan het Vaticaan zijn er al veel bekendheden die het ijs geproefd hebben waaronder het Spaanse Koningsechtpaar en onze eigen Maxima. De burgemeester van Barcelona Ada Colau heeft tijdens haar bezoek aan het Vaticaan het ijs niet kunnen proberen omdat ze toen zwanger was. Ook andere bekendheden zoals Angelina Jolie, Morgan Freeman en Barack en Michelle Obama hebben van het ijs genoten.

Ondanks het feit dat Oggi Gelato nu de officiële ijsleverancier is van het Vaticaan, is het niet 100% zeker dat de Paus het ijs heeft gegeten. Men weet dat de Zwitserse Garde ijs naar de woning van de Paus heeft gebracht, maar officieel is niet bekend gemaakt of de Paus ook daadwerkelijk een ijsje heeft gegeten. Waarschijnlijk wel want Argentijnen houden erg van ijs.

Nu kan iedereen dus het pauselijk of Vaticaan ijs proberen in de enige ijszaak die de Italiaanse ijsmakers hebben buiten Italië. Op dit moment heeft men 22 smaken artisanaal ijs in de aanbieding. Volgens Oggi Gelato zijn alle ingrediënten vers en wordt alles met de hand bereidt, iets wat niet iedere ijsmaker doet omdat het veel werk is en veel tijd kost.

Oggi Gelato is in Barcelona op twee plaatsen te vinden. In de eigen ijszaak gelegen in de Comtal straat nummer 15, een zijstraat van de populaire winkelstraat Portal de l’Angel en binnenkort ook met een speciale ijshoek in het Restaurante Sur in de Carrer de Blasco de Garay nummer 18 in de Poblesec wijk.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.