52.000 Jehovah’s Getuigen in een voetbalstadion in Madrid

52.000 Jehovah’s Getuigen in een voetbalstadion in Madrid
Beeld: Telemadrid

52.000 Jehovah’s Getuigen in een voetbalstadion in Madrid

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het was vrijdag, zaterdag en zondag een drukke boel bij het Congres van Jehovah’s Getuigen 2019 in het Wanda Metropolitano voetbalstadion (Atlético Madrid) in de Spaanse hoofdstad Madrid. Er waren zaterdag maar liefst 52.000 Jehovah’s Getuigen uit 64 landen aanwezig wat een economische impact op de stad zal hebben van zo’n 20 miljoen euro.

Spanje telt op dit moment zo’n 115.000 Jehovah’s Getuigen waarvan tenminste 45.000 gelovigen uit de Comunidad de Madrid, Castilla y León, Castilla-La Mancha, Murcia en Alicante naar de Spaanse hoofdstad zijn gekomen. Wereldwijd zijn er 8.579.909 Jehovah’s Getuigen te vinden, verdeeld over 240 landen.

Onder de noemer ‘Liefde faalt nooit’ (El amor nunca falla) kwamen er niet alleen in Madrid tienduizenden Jehovah’s Getuigen bijeen maar gebeurde dat op hetzelfde moment wereldwijd in tientallen landen en binnen Spanje op 11 verschillende locaties.

Zaterdagmorgen was het o.a. tijd voor een massa-doping (ceremonia de bautismo) van meer dan 400 personen die in geïmproviseerde zwembaden gedoopt werden. Daarnaast stonden er culturele bezoeken gepland aan o.a. Toledo en Aranjuez.

In feite is het een driedaags congres waarbij het programma van zaterdag gebaseerd was op Efeziërs 5:2: ‘Bewandel de weg van de liefde.’ Het programma van vrijdag was gebaseerd op 1 Thessalonicenzen 4:9: ‘Jullie hebben van God geleerd elkaar lief te hebben’ terwijl het programma van zondag gebaseerd was op Judas 21: ‘Blijf in Gods liefde.’

De laatste keer dat er een soortgelijk treffen van Jehovah’s Getuigen plaatsvond in Spanje was in 2003 toen dat op drie plaatsen, te weten Madrid, Barcelona en Sevilla, gebeurde.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.