Search
menu
Search

52.000 Jehovah’s Getuigen in een voetbalstadion in Madrid

Oeps ... foto ontbreekt!

52.000 Jehovah’s Getuigen in een voetbalstadion in Madrid

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het was vrijdag, zaterdag en zondag een drukke boel bij het Congres van Jehovah’s Getuigen 2019 in het Wanda Metropolitano voetbalstadion (Atlético Madrid) in de Spaanse hoofdstad Madrid. Er waren zaterdag maar liefst 52.000 Jehovah’s Getuigen uit 64 landen aanwezig wat een economische impact op de stad zal hebben van zo’n 20 miljoen euro.

Spanje telt op dit moment zo’n 115.000 Jehovah’s Getuigen waarvan tenminste 45.000 gelovigen uit de Comunidad de Madrid, Castilla y León, Castilla-La Mancha, Murcia en Alicante naar de Spaanse hoofdstad zijn gekomen. Wereldwijd zijn er 8.579.909 Jehovah’s Getuigen te vinden, verdeeld over 240 landen.

Onder de noemer ‘Liefde faalt nooit’ (El amor nunca falla) kwamen er niet alleen in Madrid tienduizenden Jehovah’s Getuigen bijeen maar gebeurde dat op hetzelfde moment wereldwijd in tientallen landen en binnen Spanje op 11 verschillende locaties.

Zaterdagmorgen was het o.a. tijd voor een massa-doping (ceremonia de bautismo) van meer dan 400 personen die in geïmproviseerde zwembaden gedoopt werden. Daarnaast stonden er culturele bezoeken gepland aan o.a. Toledo en Aranjuez.

In feite is het een driedaags congres waarbij het programma van zaterdag gebaseerd was op Efeziërs 5:2: ‘Bewandel de weg van de liefde.’ Het programma van vrijdag was gebaseerd op 1 Thessalonicenzen 4:9: ‘Jullie hebben van God geleerd elkaar lief te hebben’ terwijl het programma van zondag gebaseerd was op Judas 21: ‘Blijf in Gods liefde.’

De laatste keer dat er een soortgelijk treffen van Jehovah’s Getuigen plaatsvond in Spanje was in 2003 toen dat op drie plaatsen, te weten Madrid, Barcelona en Sevilla, gebeurde.

Ga naar de inhoud