Nederlandse man en Belgische baby omgekomen bij ongeval AP-7 Alicante

Nederlandse man en Belgische baby omgekomen bij ongeval AP-7 Alicante
Beeld: 20 Minutos

Nederlandse man en Belgische baby omgekomen bij ongeval AP-7 Alicante

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – In totaal drie doden en drie gewonden bij een ongeluk op de AP-7 bij El Campello aan de Costa Blanca. Onder de omgekomen weggebruikers bevinden zich een 61-jarige Nederlander en een 1-jarige Belgische baby. De ernstige botsing tussen twee personenwagens met een Nederlands en Belgisch kenteken gebeurde zondagmiddag om 15.10 uur.

Het dodelijke ongeval vond plaats op de kruising tussen de AP-7 en A-70 wegen bij km 674, op slechts één kilometer afstand van de tolpoort. Een auto met een Belgisch kenteken en een andere auto met een Nederlands kenteken botsten op elkaar en werden compleet vernield. Het ongeval zorgde voor kilometerslange files aan beide kanten van de wegen.

In totaal zijn er drie personen om het leven gekomen waaronder een 61-jarige Nederlandse man en een 1-jarige Belgische baby. In andere nieuwsberichten wordt geschreven over de dood van een 25-jarige Belgische man en een 2-jarig Belgisch kind terwijl ook een vrouw om het leven kwam. Voor de hulpdiensten was het moeilijk de identiteiten te achterhalen aangezien de slachtoffers geen identiteitspapieren bij zich droegen, aldus de regionale krant. De nationaliteit van de derde overleden persoon is nog niet bekend maar men weet wel dat het om een 35-jarige vrouw gaat, maar ook dat is anders in diverse kranten.

Ook was nog niet bekend wat de nationaliteiten en leeftijden zijn van de drie gewonde personen. Het is wel bekend dat deze met ambulances en helikopters naar twee ziekenhuizen zijn gebracht, twee van hen naar het Hospital General in Alicante en de derde gewonde naar het Hospital Sant Joan in Alicante.

Vanwege het zware ongeval was het verkeer op de AP-7 ernstig ontregeld en hadden de autoriteiten drie uur nodig om het onderzoek te verrichten en de weg schoon te maken. Pas rond 18 uur werden alle weghelften vrijgegeven.

Wat het ongeluk heeft veroorzaakt moet nog onderzocht worden maar in de krant schrijft men dat een van de betrokken voertuigen waarschijnlijk plots remde en de andere auto op de afremmende personenwagen reed.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.