Nederlandse man en Belgische baby omgekomen bij ongeval AP-7 Alicante

Oeps ... foto ontbreekt!

Nederlandse man en Belgische baby omgekomen bij ongeval AP-7 Alicante

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – In totaal drie doden en drie gewonden bij een ongeluk op de AP-7 bij El Campello aan de Costa Blanca. Onder de omgekomen weggebruikers bevinden zich een 61-jarige Nederlander en een 1-jarige Belgische baby. De ernstige botsing tussen twee personenwagens met een Nederlands en Belgisch kenteken gebeurde zondagmiddag om 15.10 uur.

Het dodelijke ongeval vond plaats op de kruising tussen de AP-7 en A-70 wegen bij km 674, op slechts één kilometer afstand van de tolpoort. Een auto met een Belgisch kenteken en een andere auto met een Nederlands kenteken botsten op elkaar en werden compleet vernield. Het ongeval zorgde voor kilometerslange files aan beide kanten van de wegen.

In totaal zijn er drie personen om het leven gekomen waaronder een 61-jarige Nederlandse man en een 1-jarige Belgische baby. In andere nieuwsberichten wordt geschreven over de dood van een 25-jarige Belgische man en een 2-jarig Belgisch kind terwijl ook een vrouw om het leven kwam. Voor de hulpdiensten was het moeilijk de identiteiten te achterhalen aangezien de slachtoffers geen identiteitspapieren bij zich droegen, aldus de regionale krant. De nationaliteit van de derde overleden persoon is nog niet bekend maar men weet wel dat het om een 35-jarige vrouw gaat, maar ook dat is anders in diverse kranten.

Ook was nog niet bekend wat de nationaliteiten en leeftijden zijn van de drie gewonde personen. Het is wel bekend dat deze met ambulances en helikopters naar twee ziekenhuizen zijn gebracht, twee van hen naar het Hospital General in Alicante en de derde gewonde naar het Hospital Sant Joan in Alicante.

Vanwege het zware ongeval was het verkeer op de AP-7 ernstig ontregeld en hadden de autoriteiten drie uur nodig om het onderzoek te verrichten en de weg schoon te maken. Pas rond 18 uur werden alle weghelften vrijgegeven.

Wat het ongeluk heeft veroorzaakt moet nog onderzocht worden maar in de krant schrijft men dat een van de betrokken voertuigen waarschijnlijk plots remde en de andere auto op de afremmende personenwagen reed.

Ga naar de inhoud