skip to Main Content
Nederlandse man en Belgische baby omgekomen bij ongeval AP-7 Alicante
20 Minutos

Nederlandse man en Belgische baby omgekomen bij ongeval AP-7 Alicante

ALICANTE – In totaal drie doden en drie gewonden bij een ongeluk op de AP-7 bij El Campello aan de Costa Blanca. Onder de omgekomen weggebruikers bevinden zich een 61-jarige Nederlander en een 1-jarige Belgische baby. De ernstige botsing tussen twee personenwagens met een Nederlands en Belgisch kenteken gebeurde zondagmiddag om 15.10 uur.

Het dodelijke ongeval vond plaats op de kruising tussen de AP-7 en A-70 wegen bij km 674, op slechts één kilometer afstand van de tolpoort. Een auto met een Belgisch kenteken en een andere auto met een Nederlands kenteken botsten op elkaar en werden compleet vernield. Het ongeval zorgde voor kilometerslange files aan beide kanten van de wegen.

In totaal zijn er drie personen om het leven gekomen waaronder een 61-jarige Nederlandse man en een 1-jarige Belgische baby. In andere nieuwsberichten wordt geschreven over de dood van een 25-jarige Belgische man en een 2-jarig Belgisch kind terwijl ook een vrouw om het leven kwam. Voor de hulpdiensten was het moeilijk de identiteiten te achterhalen aangezien de slachtoffers geen identiteitspapieren bij zich droegen, aldus de regionale krant. De nationaliteit van de derde overleden persoon is nog niet bekend maar men weet wel dat het om een 35-jarige vrouw gaat, maar ook dat is anders in diverse kranten.

Ook was nog niet bekend wat de nationaliteiten en leeftijden zijn van de drie gewonde personen. Het is wel bekend dat deze met ambulances en helikopters naar twee ziekenhuizen zijn gebracht, twee van hen naar het Hospital General in Alicante en de derde gewonde naar het Hospital Sant Joan in Alicante.

Vanwege het zware ongeval was het verkeer op de AP-7 ernstig ontregeld en hadden de autoriteiten drie uur nodig om het onderzoek te verrichten en de weg schoon te maken. Pas rond 18 uur werden alle weghelften vrijgegeven.

Wat het ongeluk heeft veroorzaakt moet nog onderzocht worden maar in de krant schrijft men dat een van de betrokken voertuigen waarschijnlijk plots remde en de andere auto op de afremmende personenwagen reed.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
 1. Inderdaad verschrikkelijk. Het best vermeden kunnen worden indien de bestuurders verantwoordelijk rijgedrag hebben. Het eerste voertuig remde hevig bij de afslag waarop het achter rijdende erop inreed.
  Spijtig om dit te melden maar de Nederlandse bestuurders op snelwegen vind ik de ergste van heel de EU als ze een inhaal beweging gaan uitvoeren. Plots uitzwaaien naar links zonder richtingaanwijzers of richtingaanwijzer opzetten op het ogenblik dat men links uitzwaait.
  Als ik een Nederlandse nummerplaat zie op een snelweg let ik 10 keer meer op en dit is niet ongegrond.
  Eerste les die ik kreeg voor het rijden op snelwegen :
  HET GEVAAR KOMT LANGS ACHTER.

  1. Ik vind het ongepast om zonder de ware toedracht te weten de schuld bij de Nederlandse bestuurder te leggen. Ik zou als reactie kunnen stellen dat degene die er achterop botst altijd schuldig is, omdat deze geen afstand gehouden heeft. Maar zo eenvoudig ligt het niet. Ongefundeerde kritiek uiten is gemakkelijk, maar iedereen Nederlander of Belg of welke nationaliteit dan ook maakt weleens een fout in het verkeer. Gelukkig lopen die vaak minder dramatisch af. En nu ik het toch ter sprake heb gebracht: Het lijkt bijna een sport om zo kort mogelijk op de voorligger te rijden. Wanneer ik op de N332 de maximum snelheid respecteer, verbaas ik mij er altijd over welke ‘stunts’ mensen uithalen om te passeren en hoe kort ze dan achterop mij rijden, om na een risicovolle inhaal manoeuvre weer achter mijn voorganger te rijden. Misschien ten overvloede; Wanneer je ergens onbekend bent, pas je rij gedrag dan aan. Dat doe ik al 30 jaar zonder schade.

  2. Wat is bovenstaande Michel een ongelooflijke BELGISCHE EIKEL !!!!
   Google even, en kijk hoe de Nederlandse bestuurders bekend staan in Europa en daarnaast de Belgische.
   Eerst even feiten controleren en dan pas reageren graag.

 2. Dit ongeval is, net zoals vele andere, vanzelfsprekend verschrikkelijk. Ook een kind van amper twee jaar is overleden. Ik ken de juiste toedracht niet, en kan me er vanzelfsprekend moeilijk over uitspreken, maar wat me opviel op foto’s (online van een Belgische krant), was een foto van enkele persoonlijke bezittingen op de plaats van het ongeval. Daarbij zag ik een zitverhoger voor kinderen. “Indien” die kleine van 2 jaar daarop zat is dit levensgevaarlijk op zich bij een ongeval. Draag zeker zorg voor uw kinderen door een aangepast zitje te benutten! Advies van een grootvader.
  Mijn medeleven met de familie.

 3. Ik rijd dit stuk regelmatig en het is mij al eerder opgevallen dat automobilisten bij deze afslag twijfelen, je moet de afslag nemen als je in Alicante moet zijn of richting het vliegveld moet. Het lijkt een afslag maar is dat niet, het is eigenlijk een splitsing de AP7 (Tolweg) gaat gewoon nog een stuk rechtdoor richting Zuiden om zich later weer bij de A7 te voegen en de afslag veranderd nadat men de tolpoortjes gepasseerd heeft in de A7, de rondweg van Alicante richting Elche en daar komt het verkeer van A7 en AP7 weer bij elkaar. De AP7 is dan al geen tolweg meer.

 4. Afschuwelijk ongeval en sterkte voor de nabestaanden.
  Overigens is op dat punt geen kruising, maar juist een splitsing, redactie.

 5. Wat een vreselijk ongeluk. Een van de slachtoffers draagt slippers op de foto. Indien hij een van de bestuurders was kan dat een mogelijke oorzaak zijn van het ongeval.

  Er gebeuren echt heel veel ongelukken hierdoor. er wordt streng op gecontroleerd door de spaanse politie.

  Uiteraard sterkte voor de nabestaande.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken