Aantal ni-ni’s in Spanje naar meer dan 20 procent gestegen tijdens de corona-pandemie

Aantal ni-ni’s in Spanje naar meer dan 20 procent gestegen tijdens de corona-pandemie
Beeld: 123rf

Aantal ni-ni’s in Spanje naar meer dan 20 procent gestegen tijdens de corona-pandemie

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het aantal jongeren dat niet studeert en niet werkt is in Spanje tijdens de corona-pandemie naar meer dan 20 procent gestegen, aldus de cijfers van Eurostat . Deze groep jonge volwassenen tussen de 20 en 34 jaar oud worden in Spanje ook wel ni-ni’s genoemd, een afkorting van NI estudiar Ni trabajar (NIET studeren NIET werken).

Volgens Eurostat werkt en studeert iets meer dan een of de vijf jongeren niet in Spanje, dat is 22,3 procent wat lager is dan de 29 procent in Italië en 26 procent in Griekenland. Maar in Spanje is dat aantal ni-ni’s in 2020 met 3,6 procent gestegen, iets wat in geen enkel Europees land is gebeurd.

In Spanje steeg het aantal niet studerende en niet werkende jongeren tussen 20 en 34 jaar oud met 3,6 procent van 18,7 procent in 2019 naar 22,3 procent in 2020. Bij de mannen is dat percentage 20,6 procent en bij vrouwen 23,9 procent in 2020. 

Spanje staat met dit percentage op een zevende plaats van de lijst die wordt aangevoerd door Turkije met 38,1 procent en Montenegro met 34 procent. Ter vergelijking, in België is het aantal ni-ni’s 15,8 procent en in Nederland slechts 8,2 procent, op Zwitserland na het laagste van de Europa.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.