Search
menu
Search

Amazon Prime Video wordt steeds populairder en nadert Netflix in Spanje

Amazon Prime Video wordt steeds populairder en nadert Netflix in Spanje
Beeld: 123rf

Amazon Prime Video wordt steeds populairder en nadert Netflix in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de negende Barometer OTT die door het Gabinete de Estudios de la Comunidad Audiovisual gepubliceerd is en wordt omschreven in deze krant, is het percentage gebruikers van de streamingdienst Amazon Prime Video gestegen en nadert dit de share van Netflix in Spanje.

De ‘Barómetro OTT’ is een onderzoek waarmee het adviesbureau GECA een meting maakt van het gebruik, de gewoonten en voorkeuren van inwoners van Spanje wat betreft de belangrijkste streaming platforms van Spanje. In het laatste onderzoek gaat het om de cijfers van de periode tussen 29 juni en 5 juli 2021.

Netflix blijft in Spanje de lijstaanvoerder met een share of aandeel van 71,5 procent. Maar Amazon prime Video nadert Netflix snel en heeft inmiddels een share van 68,4 procent wat 2,2 procent meer is dan bij het vorige onderzoek. Het gebruik van Movistar+ is ook met 1,1 procent gestegen naar een share van 29,3 procent wat nog steeds iets meer is dan HBO met een share van 26,5 procent en Disney+ met een share van 25,5 procent. Movistar+ Lite (voor iedereen die geen internet heeft bij Movistar) heeft een share van 6,2 procent terwijl dat 6,7 procent is bij Atresmedia Player.

Het is het Spaanse Movistar+ dat de beste beoordeling krijgt van 44 procent van de gebruikers, gevolgd door Amazon prime Video met 42,2 procent, Netflix met 40,8 procent en Mitele met 31,6 procent.

65 procent van de deelnemers aan het onderzoek zegt tenminste twee abonnementen op streamingdiensten te hebben waarbij de winnende combinatie Netflix en Amazon Prime Video is. Alleen tijdens de thusioblijfplicht in 2020 tijdens de corona-pandemie was dat percentage hoger met 69,9 procent.

De Smart TV is met 76,9 procent het meest gebruikte apparaat om de streamingdiensten te bekijken gevolgd door apparaten zoals Google Chromecast en Fire Stick met respectievelijk 20 procent, de computer (desktop) met 17,9 procent en de smartphone met 23,9 procent.

Op Netflix waren de populairste series: ‘La Casa de Papel’, ‘Gambito de dama’, ‘Lupin’, ‘Élite’ en ‘El Inocente’. Bij Amazon Prime Video waren de vijf populairste series: ‘La que se avecina’, ‘The Good Doctor’, ‘The Boys’, ‘El cuento de la criada’ en ‘Anatomía de Grey. 

Bij Movistar+ waren de populairste series: ‘Hierro’, ‘La que se avecina’, ‘Antidisturbios’, ‘Vergüenza’ en ‘The Good Doctor’. Bij Disney+ waren de vijf populairste series: ‘The Mandalorian’, ‘Los Simpson’, ‘Falcon y el Soldado de Invierno’, ‘Loki’ y ‘Bruja Escarlata en Visión (WandaVision)’. Bij HBO waren de populairste series: ‘El Cuento de la criada’, ‘Juego de Tronos’, ‘Patria’, ‘Chernobyl’ en ’30 Monedas’.

Ga naar de inhoud