Search
menu
Search

Strandje pikken in Torrevieja lijkt wel een komische film

Strandje pikken in Torrevieja lijkt wel een komische film
Beeld: Twitter

Strandje pikken in Torrevieja lijkt wel een komische film

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Het is zomer en dus wil iedereen naar het strand. In Torrevieja hebben ze op de stranden percelen gemaakt die met blauw lint zijn afgezet. In die percelen mogen strandgangers genieten van de zon en het strand waardoor de social distance gehandhaafd kan worden. Maar die anderhalve meter afstand heeft geen zin als de strandgangers massaal naast elkaar zonder afstand klaar staan om de stranden te bestormen om hun plaatsje in te nemen.

Op onderstaande videobeelden is te zien hoe men klaar staat voor de start totdat de beheerders van het strand toestemming geven om het strand te betreden. Vanaf dat moment is het ieder voor zich want het is rennen geblazen. Het is geen vreemd fenomeen en het is iets wat je op veel stranden in populaire badplaatsen in Spanje kunt zien.

Het is voor met name ouderen heel gebruikelijk om zo vroeg mogelijk met parasols en strandstoelen naar het strand te gaan en op de eerste lijn van het water een plaatsje te veroveren. Er zijn zelfs strandgangers die ‘s avonds al hun stoelen vastmaken aan palen om die dan ‘s morgensvroeg neer te kunnen zetten (hoeven ze niet te slepen). Daarna is het ook gebruikelijk dat men urenlang geen gebruik maakt van de gereserveerde plaats want er moet eerst ontbeten worden, krantje kopen etc.

Maar op de beelden die via Twitter zijn verspreid is wel iets heel vreemds te zien en eigenlijk ook wel weer grappig. Sommigen schrijven dat het enige wat nog ontbreekt de Benny Hill muziek is.

Ga naar de inhoud