EK voetbal vrouwen 2022: Spanje uitgeschakeld na verlies van Engeland

EK voetbal vrouwen 2022: Spanje uitgeschakeld na verlies van Engeland
Beeld: Europa Press

EK voetbal vrouwen 2022: Spanje uitgeschakeld na verlies van Engeland

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Van 6 tot en met 31 juli wordt in het Verenigd Koninkrijk het dertiende Europees kampioenschap voetbal vrouwen 2022 gespeeld. Het Nederlands vrouwenvoetbalelftal is titelhouder maar dat had kunnen veranderen als Spanje was blijven winnen, iets wat helaas niet is gelukt.

Spanje wist zich te plaatsen voor de kwartfinale na winst op Denemarken en Finland en verlies van Duitsland. Er was veel hoop en Spanje was favoriet in de wedstrijd tegen Engeland die voor eigen publiek speelde. Ook tijdens de wedstrijd was Spanje sterker maar helaas konden de Spaanse voetbalsters niet winnen.

Het eerste doelpunt viel in de 54e minuut van Spaanse kant. Het duurde tot minuut 84 voordat de gelijkmaker van Engeland kwam waarna de wedstrijd in de eindfase extra spannend werd. Uiteindelijk werd het winnende doelpunt door Engeland gemaakt in de verlenging, in minuut 96. Dat is echter een doelpunt met problematiek want er werd door de scheidsrechter niet gefloten voor een overtreding, aldus de Spaanse speelsters.

Hoe dan ook, Engeland gaat door naar de halve finale waar het team tegenover de winnaar van de wedstrijd Zweden-België komt te staan.

Ga naar de inhoud