Search
menu
Search

Moeder probeert haar drie kinderen te vergiftigen in Navarra

Moeder probeert haar drie kinderen te vergiftigen in Navarra
Beeld: @guardiacivil / twitter

Moeder probeert haar drie kinderen te vergiftigen in Navarra

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Een moeder in het dorp Fitero heeft naar verluidt geprobeerd om haar drie kinderen, van 3, 5 en 9 jaar oud, te doden, zo meldt de Guardia Civil. De kinderen raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis in Pamplona gebracht. Het incident vond plaats rond het middaguur op donderdag. Buren werden gealarmeerd door de twee oudste kinderen die wisten te ontsnappen aan hun moeder. Deze buren hebben vervolgens de Guardia Civil ingeschakeld, die onmiddellijk ter plekke arriveerde.

De Guardia Civil heeft aangegeven dat alles wijst op een moordpoging door de moeder. De kinderen hadden steekwonden en het lijkt erop dat ze mogelijk door hun moeder zijn gedwongen een toxische vloeistof te consumeren. Ze zijn vervoerd naar het Universitair Ziekenhuis van Navarra in Pamplona. De jongste van drie verkeert in de kritiekste toestand. De moeder heeft een poging tot zelfdoding ondernomen met een mes. Zij wordt nu onder politiebewaking gehouden in het Reina Sofia Ziekenhuis in Tudela.

Het Gerechtelijk Politieteam van Navarra is een onderzoek gestart naar deze gebeurtenissen. Het lijkt erop dat de familie mogelijk te maken heeft met financiële problemen en de vrouw zou mogelijk een depressie kunnen hebben.

De burgemeester van Fitero, een dorp met 2000 inwoners, heeft aangegeven dat hij contact heeft gehad met de vader die onderweg was naar het ziekenhuis in Pamplona. Hij heeft zijn hulp aangeboden voor wat de vader eventueel nodig zou kunnen hebben. Het betreft een gezin van Noord-Afrikaanse origine.

Ga naar de inhoud