Search
menu
Search

SpanjeVerhaal: Het wel en wee in een B&B in Spanje (36)

SpanjeVerhaal: Het wel en wee in een B&B in Spanje (36)
Beeld: via canva.com

SpanjeVerhaal: Het wel en wee in een B&B in Spanje (36)

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: Ellen-Marie is in 2007 naar Catalonië geëmigreerd. Daar begon ze een winkel, vervolgens een agentschap voor de verhuur van vakantiewoningen en in 2012 begon ze haar eigen B&B. Haar ervaringen over het leven in een B&B en die met de gasten is ze gaan opschrijven en zal ze iedere week met de lezers gaan delen. Meer informatie over haar huis en haar leven in Catalonië kun je vinden op haar eigen Blog: MeAndTheBandB.com

Het is 7 juli als ik er klaar voor zit. Het programma B&B vol liefde geeft een terugblik van het vorige seizoen. Wat smul ik van dat programma, temeer omdat ikzelf al twee keer ben uitgenodigd om deel te nemen en de laatste keer toch even heb getwijfeld. Maar met mijn hoofd op de TV dat zie ik niet zitten en buiten dat ben ik een heftig persoon zodat het erg makkelijk is voor de productie om me neer te zetten als een bitch. Dat het programma volledig geregisseerd wordt, is me wel duidelijk en ik vermoed zelfs dat er acteurs tussen zitten die worden ingehuurd. Maakt me niet uit, dat maakt het extra vermakelijk.
Dit jaar doet mijn vriendin mee en met name naar haar avontuur ben ik benieuwd. Ik ken het huis en ik ken haar, een man voor haar vinden zal nog niet meevallen.

Even geleden gaf ik aan een plannetje te hebben bedacht voor mijn eigen zoektocht naar de ware en ik nodigde een bevriende filmmaker uit om een film te komen maken over mij en mijn leven in de B&B. In april was hij hier en hebben we een leuke film opgenomen. In die film doe ik mijn verhaal en tussendoor zie je stukjes uit mijn leven. De filmer neemt me op in een close-up waarbij iedere rimpel en oneffenheid in mijn gezicht zichtbaar is. Daar schrik ik een beetje van en geef hem aan dat we, bij gebrek aan visagie, toch op zoek moeten gaan naar het juiste licht en de juiste afstand. Zo ben je, zegt hij. Ja, dat is waar zeg ik hem, maar we hebben gisteren een aantal flessen wijn soldaat gemaakt en er zijn echt dagen dat ik er beter uitzie. Hij vindt mijn kop wel karakteristiek en de achtergrond is mooi. Ben het huis dit keer niet aan het verkopen, maar mezelf leg ik hem uit. Hij snapt mijn probleem niet. De film is best oké en ik besluit dat ik zelf de close-ups opnieuw ga opnemen, zodat hij ze weer in de video kan monteren. Dan zou ik deze oproep op YouTube plaatsen in de stijl van de oproep voor B&B vol liefde. Mijn titel zou zijn “de Herberg van de hartstocht” en ik zou alle mannen met interesse in september uitnodigen in mijn B&B.

Een week later komt het dwangbevel en is mijn idee van tafel. Dus geniet ik nu van het nieuwe seizoen. Met mijn moeder bespreek ik de kandidaten en ik merk dat ik veel moeite heb met al dat spirituele gedoe dat in dit seizoen erg de overhand neemt. Maar ook mijn moeder en mijn vriendinnen vinden het lastig daarna te kijken. Die Walter kan ik verder spoelen want ik heb gelukkig NL ziet. Men geeft deze man (te)veel uitzendtijd.

Dan hebben we Joy, de puber met pukkels die doet alsof hij de levenservaring heeft van een 80-jarige. Lekker als je met dames wilt afspreken en je huis zit vol vrienden. En dan die auto die hij aan het ombouwen is, 200 euro per nacht, dream on. Maar hij is gelukkig en daar gaat het om, nu nog een leuke spirituele dame die daarbij past. Spiritueel, kan het woord bijna niet meer horen.

Bram komt in beeld met zijn boerderij in Zweden. Eigenlijk dacht ik dat hij het programma nooit zou gaan halen, maar daar is hij en er komen nog vrouwen ook. Weer gaan we naar een leven waarin we zelfvoorzienend zijn, geen luxe hebben en leven met de dieren. Ik snap niet wie bram nu gaat aantrekken, maar tot mijn verbazing komen er toch een paar aardige dames. Als bram op een gegeven moment zijn affectie toont voor Abbath, een ram, dan ben ik om. Ik vind Bram een topper. Nog steeds zou ik niet voor zijn manier van leven kiezen, maar als persoon vind ik hem heel speciaal.

Ik kijk naar Petri, een vrouw waarvan ik denk dat ze te Lang alleen is. Ze heeft niemand nodig, alles onder controle, maar zoekt wel een man voor af en toe. Ze ontvangt Hans die ze vanaf het eerste moment moeilijk kan handelen. Gek genoeg vind ik niets mis met Hans, hij is oprecht, eerlijk en zacht. Als hij haar laurierboom verkeerd snoeit zijn de rapen gaar. Mijn God een laurierboom, waar gaat dit over en als je daarvan al zo overstuur raak, kun je je afvragen of er überhaupt nog iemand in je leven kan zijn. Hans gaat weg en dat gun ik hem ook.

De heer uit de Ardennen van wie ik de naam niet meer weet is alles behalve interessant. Hij is vooral erg alleen en dat moet worden opgelost. Het huis en de omgeving zijn geen dingen waar ik warm voor zou lopen, maar toch ontvangt hij enkele leuke vrouwen. Misschien is het Loes die een beetje te veel zeurt en graag al direct over haar verdriet wil praten waar Leendert, ik weet het weer, moeite mee heeft, maar erg handig is hij ook niet met de andere vrouwen.

We gaan over de Europese grenzen en bezoeken Thailand. Martijn ontmoet zijn eerste vrouw Bianca en op het eerste gezicht zie ik wel een match. Totdat Bianca gaat praten en niet meer ophoudt. Martijn daarentegen is rustig en kan haar helemaal niet begrijpen. Hij blijft beleefd, maar ik weet zeker dat dit geen langdurig leven samen zal zijn.

Marian kom in beeld en aanvankelijk vond ik dit een hele leuke vrouw. Na een aantal afleveringen zie ik haar voornamelijk languit op de ligbedden plaatsnemen in allerlei uitbundige creaties. Die huisvriend met die hondenhalsband zoemt ook steeds om haar heen en dat lijkt haar niet te storen. Bij mijn eerste blik op Olof vraag ik me af of hij wel een leuke man is, echt aantrekkelijk is hij niet voor mij Maar na een tijdje vind ik hem een topper, bescheiden, helemaal zichzelf en oprecht. Olof mag blijven. Als Jan vervolgens zijn intrede doet, heb ik toch weer het gevoel dat we hier weer te maken hebben met een acteur. Bestaan er werkelijk mensen zoals Jan en zo ja, mijden die hap. Ondertussen laat Marian weinig van zichzelf zien en geniet ze gewoon van alle aandacht die ze krijgt.

Dan komt Debbie in beeld, iemand die ik al Jaren ken. Ze sprankelt en is druk met haar goedlopende B&B die al jaren op de kaart staat. Als ze de heren van de filmpjes uitkiest, heb ik een beetje medelijden met haar. Erg bijzonder lijken ze me niet. Paul komt aan en aanvankelijk vind ik hem nietszeggend. Maar Paul blijkt leuk en heeft gevoel voor humor. Debbie kan ook met Paul. Nog een man dient zich aan, erg bezig met voelen en hij gaat voor zijn doel. Debbie heeft wat minder met hem. Het valt me op dat Debbie is zoals ik haar ken. Misschien is het daarom toch mogelijk dat ze iemand gaat vinden, want want hoewel ze mijn vriendin is, heeft ze nog steeds niets aan mij verklapt. Wel zo spannend! Ik blijf kijken.

Ellen-Marie deelt in onze rubriek SpanjeVerhalen elke week haar ervaringen over ‘het wel en wee in een B&B’, wat ze meemaakt met gasten en tijdens haar excursies door Catalonië. Neem eens een kijkje op haar website MeAndTheBandB.com of bezoek de website van de B&B Mas Pitra in het Garrotxa natuurpark in de provincie Girona.

Ga naar de inhoud