Hondenstranden in Torrevieja mogen blijven van een rechter

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Hondeneigenaren in Torrevieja aan de Costa Blanca mogen deze zomer zonder problemen gebruik blijven maken van de twee honden stranden die dit jaar voor het eerst sinds eind juni geopend zijn. Een van die stranden kwam op de tafel van een rechter in Elche terecht omdat inwoners van een gebouwencomplex bij het strand geklaagd hadden. De rechter heeft de gemeente echter gelijk gegeven omdat het om een tijdelijk strand gaat en omdat het in het algemeen belang is.

Afgelopen 25 juni werden door de burgemeester van de kustplaats Torrevieja op veler verzoek eindelijk twee hondenstranden geopend, de Punta Margalla en Cala del Mal Paso (Cala del Moro). Het gaat hier om tijdelijke stranden voor deze zomer aangezien er waarschijnlijk in 2019 andere stranden aangewezen worden als de proef van dit jaar goed is verlopen.

Het duurde echter niet lang of de inwoners van het woningcomplex Cala del Moro bloques bij het Cala del Moro hondenstrand begonnen te klagen bij de gemeente. Deze hield echter vol dat de stranden voor de viervoeters aan alle eisen voldoen maar daar was de bewonersvereniging het niet mee eens en dus stapte men naar de rechter om te vragen dat het hondenstrand op die plaats zou verdwijnen.

Uiteindelijk heeft de rechter in Elche de gemeente in het gelijk gesteld en zal het Cala del Moro hondenstrand deze zomer gewoon open blijven. Volgens de rechter is het speciale strand aangelegd voor de honden en dient dit het algemeen belang wat altijd belangrijker is dan het privé belang, in dit geval van de bewoners van een complex.

Daarnaast verwerpt de rechter het feit dat de honden overal vrij rondlopen en het complex binnen wandelen waar de bewoners bang zijn geworden voor honden “alsof het om een roedel wilde dieren gaat”, aldus de rechter. Het Cala del Moro hondenstrand voldoet aan de gemeentelijke en regionale eisen dus er is niets aan de hand. Ook ziet de rechter de “niet te repareren schade” die de bewoners hebben ongelopen niet.

Maar, het gaat om een voorlopige beslissing aangezien er een snel besluit genomen moest worden omdat de bewonersvereniging een onmiddellijk sluiten eiste. Ergens in september wordt er nogmaals naar deze zaak gekeken maar dan is de hoogzomer al voorbijen hebben honderden honden kunnen genieten van de hondenstranden in Torrevieja.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
6 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Er zijn stranden genoeg waar die hondenhaters hun vette kont kunnen laten roodbranden.

Het is ocharme 50 meter strand waar voorheen niemand ging liggen vanwege de rotsen.Nu heeft de gemeente daar wat zand overgekapt. En om op het complex te komen moeten de honden over een voetpad ,dan 1,5 meter naar beneden over de rijbaan en dan 1,5 meter naar boven, of de poort opendoen.
Dat zie ik niet veel honden doen.Dus de aanklacht is gebaseerd op leugens.

Zelf heb ik geen hond maar toch ben ik een echte dieren liefhebber .Gun deze lieve beestjes en hun baasjes hun eigen plekje waar ze naar harte lus kunnen ravotten .Er is strand genoeg over voor de zonnekloppers ,wat is dan toch het probleem ???

Echte dierenvrienden die Spanjolen. Dat blijkt wel weer uit dit artikel.

Hoop dat het open mag blijven, er zal nog wel genoeg strand overblijven waar geen honden toegelaten zijn zeker

In El Campello was het van het zelfde laken en pak, 3 jaar lang gingen de bewoners in tegen dat kleine stukje strand voor de honden met bedreigingen tot vergiftigen van de honden aan toe. Gelukkig greep de politie op tijd in en negeerde de gemeente het geklaag van de bewoners wat nergens op sloeg trouwens. Ze zagen dat stukje strand meer als hun prive stukje terwijl het publiek strand was en nog steeds is. Het is nog altijd niet geheel rustig want elke zomer komen van andere delen van Spanje mensen een aantal maanden naar hun huisje en die… Lees verder »

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.