skip to Main Content
Hondenstranden in Torrevieja mogen blijven van een rechter
Diario Informacion

Hondenstranden in Torrevieja mogen blijven van een rechter

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Hondenstranden in Torrevieja mogen blijven van een rechter

Diario Informacion

ALICANTE – Hondeneigenaren in Torrevieja aan de Costa Blanca mogen deze zomer zonder problemen gebruik blijven maken van de twee honden stranden die dit jaar voor het eerst sinds eind juni geopend zijn. Een van die stranden kwam op de tafel van een rechter in Elche terecht omdat inwoners van een gebouwencomplex bij het strand geklaagd hadden. De rechter heeft de gemeente echter gelijk gegeven omdat het om een tijdelijk strand gaat en omdat het in het algemeen belang is.

Afgelopen 25 juni werden door de burgemeester van de kustplaats Torrevieja op veler verzoek eindelijk twee hondenstranden geopend, de Punta Margalla en Cala del Mal Paso (Cala del Moro). Het gaat hier om tijdelijke stranden voor deze zomer aangezien er waarschijnlijk in 2019 andere stranden aangewezen worden als de proef van dit jaar goed is verlopen.

Het duurde echter niet lang of de inwoners van het woningcomplex Cala del Moro bloques bij het Cala del Moro hondenstrand begonnen te klagen bij de gemeente. Deze hield echter vol dat de stranden voor de viervoeters aan alle eisen voldoen maar daar was de bewonersvereniging het niet mee eens en dus stapte men naar de rechter om te vragen dat het hondenstrand op die plaats zou verdwijnen.

Uiteindelijk heeft de rechter in Elche de gemeente in het gelijk gesteld en zal het Cala del Moro hondenstrand deze zomer gewoon open blijven. Volgens de rechter is het speciale strand aangelegd voor de honden en dient dit het algemeen belang wat altijd belangrijker is dan het privé belang, in dit geval van de bewoners van een complex.

Daarnaast verwerpt de rechter het feit dat de honden overal vrij rondlopen en het complex binnen wandelen waar de bewoners bang zijn geworden voor honden “alsof het om een roedel wilde dieren gaat”, aldus de rechter. Het Cala del Moro hondenstrand voldoet aan de gemeentelijke en regionale eisen dus er is niets aan de hand. Ook ziet de rechter de “niet te repareren schade” die de bewoners hebben ongelopen niet.

Maar, het gaat om een voorlopige beslissing aangezien er een snel besluit genomen moest worden omdat de bewonersvereniging een onmiddellijk sluiten eiste. Ergens in september wordt er nogmaals naar deze zaak gekeken maar dan is de hoogzomer al voorbijen hebben honderden honden kunnen genieten van de hondenstranden in Torrevieja.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. Het is ocharme 50 meter strand waar voorheen niemand ging liggen vanwege de rotsen.Nu heeft de gemeente daar wat zand overgekapt. En om op het complex te komen moeten de honden over een voetpad ,dan 1,5 meter naar beneden over de rijbaan en dan 1,5 meter naar boven, of de poort opendoen.
    Dat zie ik niet veel honden doen.Dus de aanklacht is gebaseerd op leugens.

  2. Zelf heb ik geen hond maar toch ben ik een echte dieren liefhebber .Gun deze lieve beestjes en hun baasjes hun eigen plekje waar ze naar harte lus kunnen ravotten .Er is strand genoeg over voor de zonnekloppers ,wat is dan toch het probleem ???

    1. In El Campello was het van het zelfde laken en pak, 3 jaar lang gingen de bewoners in tegen dat kleine stukje strand voor de honden met bedreigingen tot vergiftigen van de honden aan toe. Gelukkig greep de politie op tijd in en negeerde de gemeente het geklaag van de bewoners wat nergens op sloeg trouwens. Ze zagen dat stukje strand meer als hun prive stukje terwijl het publiek strand was en nog steeds is. Het is nog altijd niet geheel rustig want elke zomer komen van andere delen van Spanje mensen een aantal maanden naar hun huisje en die personen blijven elk jaar nog altijd klagen terwijl de vaste bewoners zich er allang bij neergelegd hebben. Het is maar een heel klein stukje strand waar we hier over praten dus is het heel erg kinderachtig.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken