skip to Main Content
Na aanslag 11-M in Madrid 2004 zijn er in Spanje 770 jihadisten aangehouden
Archieffoto

Na aanslag 11-M in Madrid 2004 zijn er in Spanje 770 jihadisten aangehouden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

770 jihadisten in 14 jaar tijd aangehouden in Spanje

Archieffoto

MADRID – Sinds de terroristische aanslag op 11 maart 2004 in Madrid heeft de politie in Spanje 770 mensen die gerelateerd zijn met het jihadisme aangehouden. Dat gebeurde tijdens 253 politieacties in Spanje en daarnaast 35 acties van de Spaanse politie buiten Spanje waar nog eens 102 jihadisten bij werden aangehouden. Sinds de aanslagen in Barcelona en Cambrils in 2017 werden er 41 mensen aangehouden waarvan dit jaar 22.

Op maandag vond een nieuwe terroristische actie plaats in Spanje, al wordt deze als een individuele zelfmoord actie gezien van een “lonely wolf” of eenling. Sinds de aanslagen op 17 augustus op de Ramblas in Barcelona en op 18 augustus in Cambrils wist de politie in Spanje 41 terrorisme gerelateerde aanhoudingen te verrichten.

Spanje bevindt zich nog steeds in terrorisme niveau 4 (van de 5) en de veiligheidsdiensten zijn in uiterste staat van paraatheid. Als onderdeel daarvan worden er ook jihadisten opgespoord in Spanje, iets waar de diverse politie eenheden al sinds 2004, toen Madrid werd getroffen door de tot nu grootste terroristische actie van Europa, mee bezig zijn. Dat houdt dus in dat de Spaanse politie al 14 jaar bezig is met de strijd tegen het jihadisme.

Op dit moment richt de politie veel aandacht aan de zogenaamde “homegrown” terroristen, personen die al lang in Spanje leven of daar geboren zijn en geradicaliseerd worden waarna ze terrorische acties kunnen ondernemen. Volgens de politie komt de grootste dreiging namelijk niet van buiten maar van binnen Spanje.

Voorbeelden van deze “homegrown” personen zijn de terroristen die de aanslagen van Barcelona en Cambrils pleegden en ook de mogelijke terroristische actie van de Algerijnse man deze maandag nabij Barcelona.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Laten we ons vooral niet ongerust maken. Van de 3 miljard moslims is slechts 10 % radicaal. Dus 300.000.000 extremisten. Vooral pappen en nathouden en zoveel mogelijk binnen laten en zo veel mogelijk politiek correct zijn en het komt allemaal goed.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken