Orihuela Costa vol met toeristen en bergen met afval

Oeps ... foto ontbreekt!

Orihuela Costa vol met toeristen en bergen met afval

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Terwijl de stranden propvol zijn en men geniet van het lekkere weer in Orihuela Costa en de woonwijken volstromen met de toeristen die elk jaar weer naar dit deel van de Costa Blanca komen, liggen de straten vol met afval, puilen de containers uit en worden schoonmaakploegen niet of nauwelijks gezien. Men klaagt dan ook steen en been over het gebrek van schoonmaken en onderhoud van groene zones.

Het is niet ongebruikelijk om overvolle afvalcontainers te zien waar vanwege het gebrek van legen alles naast en op de containers gelegd wordt te zien in Orihuela Costa. Afval ligt er soms dagen of uren te wachten in de volle zon wat de stank soms ondraaglijk maakt.

Ondanks dat men zou denken dat er tijdens het hoogseizoen, wanneer buitenlanders en Spanjaarden naar Orihuela Costa komen om te genieten van de omgeving en stranden, er meer aandacht besteed zou worden aan het netjes houden van de gemeente, is dat in de praktijk absoluut niet waar, aldus diverse Spaanse en buitenlandse media.

Bepaalde wijken in Orihuela Costa zoals La Regia, Lomas de Cabo Roig, Las Filipinas, Villamartín, Aguamarina en La Florida zijn de duidelijkste voorbeelden van de nalatigheid van de gemeente wat betreft het afval en verzorging op straat. Inwoners van deze wijken klagen dan ook veel bij de gemeente maar het lijkt erop dat er niet geluisterd wordt en dat men ook totaal geen interesse heeft om het probleem aan te pakken.

Het is dit jaar echter niet de eerste keer dat er problemen zijn met het afval en onderhoud van Orihuela Costa want een korte zoektocht levert veel krantenartikels op die teruggaan tot 2013.

Het probleem is niet iets dat alleen geldt tijdens de drukke zomermaanden wanneer de bevolking van 22.000 stijgt naar meer dan 200.000 inwoners, maar het probleem geldt het hele jaar door. Men zou denken tijdens de toeristische maanden er meer aandacht zou zijn zodat het imago beter zou zijn maar dat blijkt dus niet het geval. Voorlopig lijkt er nog geen einde te komen aan de afvalproblemen.

Foto’s: Diario Información

Ga naar de inhoud