Politie redt levend begraven puppies en brengt deze terug naar moederhond in Teruel

Politie redt levend begraven puppies van moeder herdershond
Beeld: Seprona / Guardia Civil

Politie redt levend begraven puppies en brengt deze terug naar moederhond in Teruel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TERUEL – De afdeling SEPRONA van de Guardia Civil politie heeft in de provincie Teruel zes herdershond puppies van hun dood gered. De politie kreeg een melding binnen dat er diverse jonge honden levend waren begraven waarna de politie op onderzoek uitging en zes net geboren puppies aantrof. Niet ver van deze plaats werden ook een mannetjes en vrouwtjes herdershond gevonden die de ouders bleken te zijn van de puppies.

De Servicio de Protección a la Naturaleza (SEPRONA) afdeling van de Guardia Civil heeft na een anonieme melding zes herdershond (pastor aleman) puppies van een gewisse dood kunnen redden door hen uit een plaats waar ze levend werden begraven weg te halen. De puppies waren nog maar recent geboren.

In de nabijheid troffen de agenten ook twee herdershonden aan die achter een hek op een stuk grond vast zaten. Het bleek om een mannetjes (macho) en een vrouwtjes (hembra) herdershond te gaan die de ouders bleken te zijn van de puppies (cachorros). De agenten lieten de puppies aan de twee volwassen honden zien die meteen nerveus en blij reageerden. 

Vanwege deze blijdschap concludeerden de agenten al snel dat het om de ouders ging waarna de familie werd herenigd en de moeder meteen begon met het schoonmaken en voeden van haar puppies. 

Op hetzelfde moment begon de politie een onderzoek naar de mogelijke verantwoordelijken van deze strafbare feiten. Er werden twee personen aangehouden die reeds voor een rechter zijn verschenen. Het is niet bekend of ze een straf krijgen of niet. Het belangrijkste is dat de herdershond familie is herenigd en alle honden gezond zijn waarbij het goed zou zijn als ze bij deze personen weg worden gehaald.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.