skip to Main Content
Staking grondpersoneel Iberia in Madrid en Barcelona eind augustus
Iberia

Staking grondpersoneel Iberia in Madrid en Barcelona eind augustus

MADRID/BARCELONA – Het Iberia grondpersoneel gaat opnieuw staken maar dit keer voegen de werknemers van het Spaanse bedrijf in Madrid zich bij de stakingen die reeds lange tijd in Barcelona gepland stonden. Het grondpersoneel van Iberia bij het Barcelona-El Prat vliegveld gaat op 24, 25, 30 en 31 augustus staken terwijl het Iberia personeel in Madrid-Barajas het werk op 30 en 31 augustus zal neerleggen.

De staking van het grondpersoneel van Iberia bij het Barcelona vliegveld zorgde op 27 en 28 juli reeds voor veel problemen met tenminste 80 geannuleerde vluchten en dus ook duizenden gedupeerde passagiers. Hoeveel vluchten er nu geannuleerd zullen worden en hoeveel passagiers met deze nieuwe vierdaagse staking bij Barcelona te maken zullen krijgen is nog niet bekend.

Maar naast het Iberia grondpersoneel in Barcelona zullen de collega’s bij het Madrid-Barajas vliegveld dit keer ook het werk gaan neerleggen op 30 en 31 augustus. Ook bij het vliegveld van Bilbao staan acties en stakingen gepland maar de data zijn daar nog niet bekend gemaakt.

Het drukke Barcelona-El Prat vliegveld wordt o.a. gebruikt voor bezoeken aan de stad Barcelona maar ook voor vluchten die toeristen brengen naar de Costa Brava, Costa Barcelona en Costa Dorada. Iberia verzorgt de diensten voor 27 bedrijven waaronder Iberia zelf maar ook dochterondernemingen Level en Vueling.

De werkonderbreking bij het grondpersoneel van Iberia heeft alles te maken met de grote werkdruk en gebrek aan personeel tijdens de drukke zomermaanden. Iberia heeft afhankelijk van de periode van het jaar tussen de 2.000 en 2.500 ‘trabajadores de tierra’ werkzaam bij het Barcelona-El Prat vliegveld. Bij het Madrid-Barajas vliegveld werken zo’n 2.400 mensen van Iberia.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken