Een dode en diverse gewonden bij uitslaande brand luxe hotel Marbella

Een dode en diverse gewonden bij uitslaande brand luxe hotel Marbella
Beeld: Twitter

Een dode en diverse gewonden bij uitslaande brand luxe hotel Marbella

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Bij een grote brand in het luxe hotel Sisu Boutique Hotel Puerto Banús Marbella aan de Costa del Sol is tenminste een persoon om het leven gekomen en zijn minstens tien personen gewond geraakt. Vanwege de enorme vuurzee en rookontwikkeling moesten alle aanwezige gasten en het personeel inclusief inwoners van omliggende gebouwen geëvacueerd worden.

Volgens de autoriteiten is bij deze brand in het Sisu Boutique Hotel Puerto Banús Marbella een persoon om het leven gekomen. Het gaat om een gast van het hotel die dood in zijn hotelkamer werd gevonden. Verder zijn er tenminste 10 personen gewond geraakt, hoofdzakelijk door inademing van rook of dat ze geraakt werden door vallend puin. Er moesten ook enkele brandweerlieden door het medisch personeel geholpen worden vanwege de hitte van de vuurzee en inademing van rook. 

Hoe deze brand in het luxe hotel is ontstaan is nu nog onduidelijk. Om 6:15 uur vrijdagmorgen werd alarm geslagen en enkele uren later rond 8:30 uur kon de brandweer het sein brand meester geven.

Het Sisu Boutique Hotel Puerto Banús Marbella was net drie weken geleden open gegaan en op het moment van de uitslaande brand waren er zo’n 100 gasten aanwezig in het hotel.

Ga naar de inhoud