Een dode en diverse gewonden bij uitslaande brand luxe hotel Marbella

Een dode en diverse gewonden bij uitslaande brand luxe hotel Marbella
Beeld: Twitter

Een dode en diverse gewonden bij uitslaande brand luxe hotel Marbella

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Bij een grote brand in het luxe hotel Sisu Boutique Hotel Puerto Banús Marbella aan de Costa del Sol is tenminste een persoon om het leven gekomen en zijn minstens tien personen gewond geraakt. Vanwege de enorme vuurzee en rookontwikkeling moesten alle aanwezige gasten en het personeel inclusief inwoners van omliggende gebouwen geëvacueerd worden.

Volgens de autoriteiten is bij deze brand in het Sisu Boutique Hotel Puerto Banús Marbella een persoon om het leven gekomen. Het gaat om een gast van het hotel die dood in zijn hotelkamer werd gevonden. Verder zijn er tenminste 10 personen gewond geraakt, hoofdzakelijk door inademing van rook of dat ze geraakt werden door vallend puin. Er moesten ook enkele brandweerlieden door het medisch personeel geholpen worden vanwege de hitte van de vuurzee en inademing van rook. 

Hoe deze brand in het luxe hotel is ontstaan is nu nog onduidelijk. Om 6:15 uur vrijdagmorgen werd alarm geslagen en enkele uren later rond 8:30 uur kon de brandweer het sein brand meester geven.

Het Sisu Boutique Hotel Puerto Banús Marbella was net drie weken geleden open gegaan en op het moment van de uitslaande brand waren er zo’n 100 gasten aanwezig in het hotel.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.