Buitenlandse investeringen in Catalonië met 41 procent gedaald

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – De investeringen in de autonome deelstaat Catalonië zijn gedurende het eerste half jaar met 41% gedaald ten opzichte van het eerste semester vorig jaar. Terwijl de investeringen in Catalonië zijn gedaald zijn deze nationaal gezien met 1,3% gestegen aldus het ministerie van Industrie, Handel en Toerisme.

In totaal is er door buitenlandse bedrijven 11,9 miljard euro geïnvesteerd in heel Spanje, een stijging van 1,3% in het eerste half jaar van 2018. Gekeken naar de autonome deelstaten kan geconstateerd worden dat 70% van de buitenlandse investeringen plaats vonden in de Comunidad de Madrid, 8,3% in Catalonië, 5,3% in Baskenland, 1,9% in de Comunidad Valenciana en 1,7% in Andalusië.

Tussen januari en juni stegen de buitenlandse investeringen in Madrid met 43,7% tot 2,5 miljard euro terwijl deze investering in Catalonië daalde met 41% naar 993 miljoen euro, aldus de Catalaanse krant La Vanguardia.

Weliswaar stegen de investeringen gedurende het eerste half jaar maar tijdens het tweede trimester daalden deze in Spanje met 22% tot 4,4 miljard euro. In dat tweede trimester ging 51% van deze internationale investering naar Madrid met 2,2 miljard euro en 645 miljoen euro naar Catalonië, een 16% minder maar nog steeds 14,5% van alle buitenlandse investeringen in het tweede trimester.

Sinds dat de economische crisis begon in 2008 is 57,8% van alle buitenlandse investeringen naar de Comunidad de Madrid gegaan, 17,8% naar Catalonië, 4,6% naar Baskenland en 2,4% naar Andalusië.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.