Buitenlandse investeringen in Catalonië met 41 procent gedaald

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – De investeringen in de autonome deelstaat Catalonië zijn gedurende het eerste half jaar met 41% gedaald ten opzichte van het eerste semester vorig jaar. Terwijl de investeringen in Catalonië zijn gedaald zijn deze nationaal gezien met 1,3% gestegen aldus het ministerie van Industrie, Handel en Toerisme.

In totaal is er door buitenlandse bedrijven 11,9 miljard euro geïnvesteerd in heel Spanje, een stijging van 1,3% in het eerste half jaar van 2018. Gekeken naar de autonome deelstaten kan geconstateerd worden dat 70% van de buitenlandse investeringen plaats vonden in de Comunidad de Madrid, 8,3% in Catalonië, 5,3% in Baskenland, 1,9% in de Comunidad Valenciana en 1,7% in Andalusië.

Tussen januari en juni stegen de buitenlandse investeringen in Madrid met 43,7% tot 2,5 miljard euro terwijl deze investering in Catalonië daalde met 41% naar 993 miljoen euro, aldus de Catalaanse krant La Vanguardia.

Weliswaar stegen de investeringen gedurende het eerste half jaar maar tijdens het tweede trimester daalden deze in Spanje met 22% tot 4,4 miljard euro. In dat tweede trimester ging 51% van deze internationale investering naar Madrid met 2,2 miljard euro en 645 miljoen euro naar Catalonië, een 16% minder maar nog steeds 14,5% van alle buitenlandse investeringen in het tweede trimester.

Sinds dat de economische crisis begon in 2008 is 57,8% van alle buitenlandse investeringen naar de Comunidad de Madrid gegaan, 17,8% naar Catalonië, 4,6% naar Baskenland en 2,4% naar Andalusië.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de redactie. Ook het gebruik van afbeeldingen is niet toegestaan omdat deze eventueel copyright beschermd zijn. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.