Buitenlandse investeringen in Catalonië met 41 procent gedaald

Oeps ... foto ontbreekt!

Buitenlandse investeringen in Catalonië met 41 procent gedaald

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De investeringen in de autonome deelstaat Catalonië zijn gedurende het eerste half jaar met 41% gedaald ten opzichte van het eerste semester vorig jaar. Terwijl de investeringen in Catalonië zijn gedaald zijn deze nationaal gezien met 1,3% gestegen aldus het ministerie van Industrie, Handel en Toerisme.

In totaal is er door buitenlandse bedrijven 11,9 miljard euro geïnvesteerd in heel Spanje, een stijging van 1,3% in het eerste half jaar van 2018. Gekeken naar de autonome deelstaten kan geconstateerd worden dat 70% van de buitenlandse investeringen plaats vonden in de Comunidad de Madrid, 8,3% in Catalonië, 5,3% in Baskenland, 1,9% in de Comunidad Valenciana en 1,7% in Andalusië.

Tussen januari en juni stegen de buitenlandse investeringen in Madrid met 43,7% tot 2,5 miljard euro terwijl deze investering in Catalonië daalde met 41% naar 993 miljoen euro, aldus de Catalaanse krant La Vanguardia.

Weliswaar stegen de investeringen gedurende het eerste half jaar maar tijdens het tweede trimester daalden deze in Spanje met 22% tot 4,4 miljard euro. In dat tweede trimester ging 51% van deze internationale investering naar Madrid met 2,2 miljard euro en 645 miljoen euro naar Catalonië, een 16% minder maar nog steeds 14,5% van alle buitenlandse investeringen in het tweede trimester.

Sinds dat de economische crisis begon in 2008 is 57,8% van alle buitenlandse investeringen naar de Comunidad de Madrid gegaan, 17,8% naar Catalonië, 4,6% naar Baskenland en 2,4% naar Andalusië.

Ga naar de inhoud