Werkzaamheden laatste toren Sagrada Familia in Barcelona begonnen (video)

Oeps ... foto ontbreekt!

Werkzaamheden laatste toren Sagrada Familia in Barcelona begonnen (video)

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Deze week zijn de werkzaamheden gestart aan de laatste toren van de Sagrada Familia in Barcelona. Deze toren van het levenswerk van de beroemde architect Antoni Gaudi staat in het teken van de creatie en wordt 172,5 meter hoog. Men verwacht dat de laatste toren in het jaar 2026 helemaal klaar zal zijn

De laatste toren is wellicht een van de belangrijkste en wordt ook wel de “Torre de Jesucristo” ofwel de Toren van Jezus Christus genoemd die het universum en de creatie moet vertegenwoordigen. In principe gaat men ervan uit dat in het jaar 2022 het kruis bovenop de toren wordt geplaatst en dat in 2026 de toren helemaal klaar is met alle ornamenten.

De hoogste toren waaraan men nu gaat beginnen is de centrale toren van vijf torens. Er zijn vier 120 meter hoge vierringstrens ter ere van vier evangelisten met in het midden de nieuwe 172,5 meter hoge toren die gewijd is aan Jesus Christus. Deze hoge toren is net iets lager dan de Montjuïc berg, iets wat bewust is gedaan omdat in de ogen van Gaudi niets hoger mag zijn dan iets wat door de Schepper is gemaakt. Op dit moment is men ook nog bezig met de 100 meter hoge toren die gewijd is aan Maria.

Volgens de huidige architect van de Sagrada Familia is de toren weliswaar 172,5 meter hoog maar torent hij 85 meter boven het middenschip van de kerk uit. De Torre de Jesucristo wordt de hoogste van 18 torens die de Sagrada Familia heeft.

In het midden van de Toren van Jezus Christus komt een trap en glazen lift zodat men helemaal tot aan de top kan komen, tot aan de basis waarop het kruis wordt geplaatst wat 60 meter boven de kerk is. Daarnaast wordt de toren van binnen helemaal in Gaudi stijl met tegel mozaïeken en afbeeldingen aangekleed.

Ga naar de inhoud