skip to Main Content
Salou krijgt een nieuw treinstation maar minder treinen
123rf

Salou krijgt een nieuw treinstation maar minder treinen

TARRAGONA – Het nu bestaande treinstation in de bekende badplaats Salou aan de Costa Dorada zal binnenkort geen functie meer hebben aangezien er een nieuw spoor aangelegd is wat met een bocht om de kustplaats heen gaat. Het is al jaren een wens en een streven om de spoorlijn uit het centrum van de kustplaats weg te halen maar dat streven heeft dus nu vergaande gevolgen voor de badplaats en de treinpassagiers.

Al tientallen jaren wil de gemeente Salou dat de vervelende spoorlijn door het centrum van de badplaats verdwijnt. Deze spoorlijn zorgt dagelijks voor veel opstoppingen bij de spoorwegovergangen waardoor auto’s, fietsers en wandelaars vaak veel te lang stil staan en er soms dodelijke ongevallen plaatsvinden.

Salou heeft op dit moment twee treinstations, een (oude) in het centrum van de stad en een (nieuwe) bij het pretpark PortAventura. Het hoofdtreinstation zal verdwijnen maar PortAventura zal nog wel enkele treinen krijgen en omgetoverd worden naar Salou-PortAventura. De Spaanse spoorwegen Adif (onderdeel van Renfe) gaat een nieuw station bouwen en voorzieningen zoals parkeerplaatsen aanleggen wat in totaal zo’n 15,3 miljoen euro zal gaan kosten.

Nieuwe station

Het oude station gelegen in het centrum zal in de toekomst komen te vervallen waarna de treinen die nog naar of langs Salou rijden zullen moeten stoppen bij het nieuw te bouwen treinstation Salou-PortAventura. Dat station zal gelegen zijn aan de andere kant waar het huidige PortAventura station te vinden is, in de wijk Emprius aan een nieuw te bouwen weg langs de Passeig 30 d’Octubre.

Het nieuwe station zal 240 meter lang zijn en een perron hebben van 5 meter breed. Daarbij zal het huidige PortAventura station ook verbeterd worden. Naast het stationsgebouw zal er ook een parkeerplaats voor 200 voertuigen komen. Men verwacht dat de bouw 24 maanden zal duren en rond de 15,3 miljoen euro zal gaan kosten. 

Corredor

Het is nog steeds niet bekend wanneer het nieuw aangelegde spoor met de naam Corredor del Mediterraneo in gebruik genomen zal worden. Dit spoor gaat echter niet meer langs de kust waardoor het oude eenbaans-spoor komt te vervallen met als nadeel dat het bestaande treinstation niet meer wordt aangedaan door treinen. In principe wordt het hoofdstation voor de bezoekers en inwoners van Salou het nieuw gebouwde station van Cambrils, gelegen achter de voetbalvelden en nabij de AP-7 en A-7 wegen.

Huidige PortAventura treinstation in Salou

Treinen

In de toekomst zullen in Salou slechts enkele treinen stoppen die een verbinding maken met Tarragona en Barcelona. In de toekomst moeten er 28 verbindingen zijn (14 heen en 14 terug) waarvan slechts 8 (4 heen en 4 terug) naar Barcelona gaan en de overige 20 verbindingen (10 heen en 10 terug) bestaan uit de RT1 lijn tussen Salou en Tarragona.

Ook zijn er geen treinen meer mogelijk vanuit Salou naar het zuiden zoals Cambrils, Tortosa, Valencia en nog verder. Om naar het zuiden te reizen zullen treinpassagiers naar het nieuw gebouwde treinstation van Cambrils moeten gaan omdat de nieuwe Corredor del Mediterraneo daar wel stopt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Ben deze morgen vertrokken vanuit het centrum Salou aan de fontein via Roma C Berenguer langs Politie Gemeente huis zo langs de Passeig del 30 d´october tot waar het nieuw station (Port Aventura) komt heb er 30 minuten over gegaan (doorstappen). Vraag me af of ze geen bus zouden inleggen want er moet nadien sporen uitgebroken worden nieuwe gelegd voor een tram ook de brug zou worden afgebroken op de Reus – Salou weg en een rotonde komen ( dit moest al af zijn sedert 2010). De 27.000 inwoners telt van 2012 meen ik. Heb gelezen dat er bij de 40.000 inwoners al zouden zijn en 4000 leerlingen, toen ik hier kwam wonen in 2000 waren we met 13.500 inwoners. In de nieuwe wijken zijn al de appartementen bewoont. Gewoonlijk per gebouw zijn er 30 appartementen. Cambrils is ook duurder dan Salou en ook gedurende winter verveel je u niet. Regent er haast nooit, mooiere wandellaan. Vergeet niet dat Cambrils op 10/10/1994 onder modder zat en niet toegankelijk was langs de kust. zie maar op YouTube.

    1. Onnavolgbaar verhaal. En het nut van de laatste zin ontgaat me helemaal volledig. Cambrils zat 25 jaar geleden onder de modder . Ja, en?

  2. @Rob
    Salou still has many residents most of who live in the area of the current station so I wouldn’t say almost nothing happens in winter. Cambrils has a larger population but not by that much. Cambria has just over 33000 residents, but Salou has almost 27000 residents.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken