Costa Blanca ontvangt thuiswerkende Madrilenen met open armen

Costa Blanca ontvangt thuiswerkende Madrilenen met open armen
Beeld: Freepik

Costa Blanca ontvangt thuiswerkende Madrilenen met open armen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De burgemeesters van de toeristische gemeenten in de provincie Alicante zeggen dat ze geen problemen hebben met de inwoners van Madrid die naar de Costa Blanca komen om daar de corona-maatregelen zoals het isolement in wijken te voorkomen. Ze hebben het dan hoofdzakelijk over de thuiswerkende Madrilenen die naar hun vakantiewoning komen aan de Costa Blanca.

Deze maandag gaan er strengere corona-maatregelen van kracht in diverse wijken en randgemeenten van Madrid om verdere verspreiding van het coronavirus en overvolle ziekenhuizen te voorkomen. Voorlopig gaat het om 37 wijken en gemeenten waar meer dan 850.000 inwoners hun wijk/gemeente niet uit mogen tenzij voor werken etc. 

Maar dat is waarschijnlijk pas het begin. Op dit moment heeft men besloten om de wijken en randgemeenten waar de meeste besmettingen zijn ‘af te sluiten’ maar heel Madrid heeft problemen en de kans is dus groot dat andere wijken en randgemeenten over niet al te korte tijd ook te maken zullen krijgen met de vergaande maatregelen.

Daarom zoeken veel inwoners van Madrid en omgeving naar alternatieven om een isolement te voorkomen. Een van die alternatieven is het tijdelijk verhuizen naar de vakantiewoning aan de Costa Blanca. Dat geldt dan hoofdzakelijk voor thuiswerkers en senioren.

De burgemeesters van Santa Pola, El Campello, Xàbia, Dénia etc. hebben daar geen problemen mee en alle Madrilenen zijn welkom mits men de regionale corona-maatregelen van de Valencia regio respecteert. Sommige burgemeesters zouden het op prijs stellen als de Madrilenen met een negatieve PCR-test onder de arm naar de Costa Blanca komen maar noodzakelijk is dat niet.

Ga naar de inhoud