Oranje gekleurde butaangasflessen weer duurder in Spanje

Oranje gekleurde butaangasflessen weer duurder in Spanje
Beeld: 123rf

Oranje gekleurde butaangasflessen weer duurder in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De butaangasflessen worden deze dinsdag na de laatste prijsverandering in juli 2021 duurder in Spanje. Gemiddeld stijgen de prijzen van een fles met 4,88% naar een kostprijs van 16,12 euro. Deze prijsstijging gaat in op dinsdag 21 september, de derde dinsdag van de maand. Een butaangasfles van 12,5 kilo zal vanaf dinsdag 0,75 euro duurder zijn en dus 16,12 in plaats van 15,37 euro gaan kosten.

Er zijn in Spanje nog heel veel mensen die geen aardgasaansluiting in huis hebben en gebruikmaken van de (meestal oranje gekleurde) butaangasflessen (bombona domestica butano). Je ziet ze vaak nog staan op de balkons en ze worden gebruikt voor het koken, warm water of de verwarming in huis. In Spanje zijn ongeveer acht miljoen huishoudens die nog gebruik maken van de butaangasflessen.

De meest gangbare butaangasflessen van 12,5 kilo kosten vanaf dinsdag 21 september 0,75 euro meer (+4,88%) waarna de kostprijs komt te staan op 16,12 euro per ‘bombona de butano’. Dat is de hoogste prijs sinds november 2018 toen de prijs nog 15,33 euro was.

De prijzen voor de ‘bombona de butano’ worden tweemaandelijks (bimensualmente) herzien waardoor de volgende herberekening zal plaatsvinden op de derde dinsdag van november 2021.

Ga naar de inhoud