Oranje gekleurde butaangasflessen weer duurder in Spanje

Oranje gekleurde butaangasflessen weer duurder in Spanje
Beeld: 123rf

Oranje gekleurde butaangasflessen weer duurder in Spanje

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De butaangasflessen worden deze dinsdag na de laatste prijsverandering in juli 2021 duurder in Spanje. Gemiddeld stijgen de prijzen van een fles met 4,88% naar een kostprijs van 16,12 euro. Deze prijsstijging gaat in op dinsdag 21 september, de derde dinsdag van de maand. Een butaangasfles van 12,5 kilo zal vanaf dinsdag 0,75 euro duurder zijn en dus 16,12 in plaats van 15,37 euro gaan kosten.

Er zijn in Spanje nog heel veel mensen die geen aardgasaansluiting in huis hebben en gebruikmaken van de (meestal oranje gekleurde) butaangasflessen (bombona domestica butano). Je ziet ze vaak nog staan op de balkons en ze worden gebruikt voor het koken, warm water of de verwarming in huis. In Spanje zijn ongeveer acht miljoen huishoudens die nog gebruik maken van de butaangasflessen.

De meest gangbare butaangasflessen van 12,5 kilo kosten vanaf dinsdag 21 september 0,75 euro meer (+4,88%) waarna de kostprijs komt te staan op 16,12 euro per ‘bombona de butano’. Dat is de hoogste prijs sinds november 2018 toen de prijs nog 15,33 euro was.

De prijzen voor de ‘bombona de butano’ worden tweemaandelijks (bimensualmente) herzien waardoor de volgende herberekening zal plaatsvinden op de derde dinsdag van november 2021.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.