Man rijdt schoonmoeder aan in Valencia omdat ze niet voor hem wil liegen

Man rijdt schoonmoeder aan in Valencia omdat ze niet voor hem wil liegen
Beeld: @policialocalvlc / twitter

Man rijdt schoonmoeder aan in Valencia omdat ze niet voor hem wil liegen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Een vrouw van 40 jaar heeft letsel opgelopen nadat haar schoonzoon haar overreed met zijn auto. Even daarvoor had de vrouw geweigerd te liegen voor hem over een verkeersongeluk dat enkele uren eerder had plaatsgevonden en dat was veroorzaakt door de man in kwestie met zijn volkswagen Touran. De vrouw werd maandag aangereden in Valencia en moest met spoed in een ambulance vervoerd worden naar het ziekenhuis. Onderaan dit artikel is een video te zien. 

Zowel de nationale politie als de lokale politie hebben een grote zoekactie gestart om de gevluchte schoonzoon op te sporen. Daarnaast is ook preventief de politie ingezet om eventuele represailles tussen beide families te voorkomen. Op dinsdagavond was de schuldige nog niet gearresteerd. 

De feiten hebben zich volgens verschillende bronnen voorgedaan rond half zes in de namiddag op maandag 19 september. De man reed met opzet over zijn schoonmoeder heen, die op de grond bleef liggen terwijl de man op hoge snelheid vluchtte met een verkeersbord in de voorruit van zijn auto. Hij vluchtte zo snel omdat hij wilde voorkomen dat de familie van het slachtoffer hem in elkaar zou slaan. 

Volgens meldingen van aanwezige getuigen had de man gedurende enkele minuten een discussie met de vrouw, in het bijzijn van andere familieleden. Hij wilde dat zijn zwager, de broer van zijn vrouw, de schuld op zich zou nemen voor een ongeluk dat hij eerder die ochtend zelf veroorzaakt had. De getuigen legden uit dat de man die ochtend betrokken was geweest bij een ongeluk waarbij naar het lijkt geen lijfelijke schade is opgelopen. De man had weten te ontsnappen zonder zijn gegevens achter te laten, omdat hij geen rijbewijs heeft. Om die reden wilde hij dat zijn zwager de verzekeringsmaatschappij zou bellen en zou zeggen dat hij de persoon was die reed toen het ongeluk plaatsvond. 

De schoonmoeder weigerde dat haar zoon deze verantwoordelijkheid op zich zou nemen. De discussie werd heviger tot de nu gevluchte man zijn schoonmoeder bedreigde met de dood. Hij stapte in zijn auto en ramde de vrouw met het voertuig, een Volkswagen Touran. De vrouw heeft ten minste één open wond in haar gezicht en meerdere blauwe plekken. Ze verloor het bewustzijn niet, waardoor ze de agenten van de lokale politie en de nationale politie kon vertellen wat er was gebeurd. Daarna werd ze direct verplaatst naar het ziekenhuis ‘hospital Clinico de Valencia’, waar ze onderzocht en behandeld werd.

Ga naar de inhoud