Ontdek de meest ondergewaardeerde regio van Spanje

Ontdek de meest ondergewaardeerde regio van Spanje
Beeld: Picos de Europa / Canva

Ontdek de meest ondergewaardeerde regio van Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GIJÓN – Soms loont het de schijnwerper te draaien naar de minder bekende plaatsen. Spanje biedt meer dan het prado of de Sagrada Familia, en de Britse krant de Telegraph selecteerde wat zij de ‘meest ondergewaardeerde regio van Spanje’ noemt. Het gaat om Asturië, in het ruige Noorden van Spanje.

The Telegraph wint er alvast geen doekjes om. Met haar selectie van Asturië koos de krant voor een van de groenste delen van het Iberische schiereiland, en volgens de redactie zouden “alle Britten de plek moeten bezoeken”. Zoveel liefde is er voor de regio dat die net “ontworpen werd door een intelligent algoritme die de hele wereld gelukkig houdt”.

Nog zo bijzonder aan Asturië volgens The Telegraph is dat het een deel van Spanje is dat niet voldoet aan de clichés van het land. Er zijn geen dansers, geen paella en ook is het er niet zo moordend heet als in het Zuiden van Spanje. Sterker nog, Asturië heeft helemaal zijn eigen karakter, voorbij de stierenvechters en waaiers die tijdens het tijdperk van Franco deel gingen uitmaken van het internationale merk ‘Spanje’.

Verder prijst de krant ook de “spectaculaire landschappen, de kliffen, stranden, historische gebouwen en kuststadjes”. Oviedo wordt ook opgehemeld als een elegante plek met een “betoverend middeleeuws centrum” of “vele gratis musea”. Ook Gijón en Avilés worden in de bloemetjes gezet. Andere belangrijke bestemmingen zijn het kunstencentrum van Tito Bustillo, Covadonga, de Catedral de Oviedo, Santa María del Naranco en San Miguel de Lillo.  

In het binnenland lauwert de krant de machtige ‘Picos de Europa’, waar tussen ruige bergen nog steeds bruine beren en wolven leven. Tot slot raadt The Telegraph haar lezers een lekkere lokale maaltijd bij een glas appelcider aan. Het valt nog af te wachten of de Engelsen nu inderdaad massaal voor Asturië kiezen of niet. 

5946dffc046b31938d1b2bbe0a951ab0
Zomerhitte en drukte vermijden in Spanje kan in: Asturië
Veel Spanjaarden zoeken de lagere temperaturen op in Spanje en traditiegetrouw trekt men dan naar het ‘groene’ Spanje naar o.a. Asturië.
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud