Binnenkort rijden er geen paard en wagens meer voor toeristen maar elektrische wagens

Binnenkort rijden er geen paard en wagens meer voor toeristen maar elektrische wagens
Beeld: Beer Bikes / web

Binnenkort rijden er geen paard en wagens meer voor toeristen maar elektrische wagens

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Er komen regelmatig foto’s naar buiten van het lijden van de paarden die wagens/karren moeten trekken in de zinderende hitte in Spanje. Daarbij vallen paarden soms flauw tijdens de toeristische rondleiding waarna ze door hun eigenaar weer overeind worden geholpen en gedwongen worden om verder te lopen. Maar als het aan de autoriteiten ligt moet daar een einde aan komen en zullen de paard en wagens vervangen worden door elektrische wagens.

In Spanje is slechts een bedrijf dat deze ‘carrozas eléctricas sin caballos’ produceert, het bedrijf dat ook de Beer Bikes maakt. Op DEZE website staan afbeeldingen van de elektrische wagens zonder paarden die waarschijnlijk in de toekomst in de straten van de Spaanse steden te zien zullen zijn. Paarden zullen steeds minder vaak te zien zijn en kunnen eindelijk genieten van een welverdiend pensioen. 

Het bedrijf Beer Bike Spain heeft al een bijeenkomst gehad met het Ministerie van Industrie en Toerisme over wat het bedrijf kan betekenen voor de elektrificering van de paard en wagens. Het probleem is dat de Spaanse verkeersdienst DGT de voertuigen eerst goed moet keuren zodat deze op straat mogen rijden in Spanje.

De elektrische wagens hebben een vanafprijs van 10.000 euro maar Beer Bikes zegt dat als er meer vraag is de prijs ook kan zakken. De producent zegt in ieder geval dat ze capaciteit genoeg hebben om de elektrische wagens in productie te nemen om snel te kunnen leveren. Dat zal een grote productie moeten zijn want alleen al in Sevilla zijn 300 paard en wagens te vinden.

Ga naar de inhoud