Search
menu
Search

Spaanse film ‘La sociedad de la nieve’ is de Oscars 2024 vertegenwoordiging

Spaanse film ‘La sociedad de la nieve’ is de Oscars 2024 vertegenwoordiging
Beeld: Redactie

Spaanse film ‘La sociedad de la nieve’ is de Oscars 2024 vertegenwoordiging

De Spaanse film ‘La sociedad de la nieve’ (Society of the Snow) van filmregisseur J.A. Bayona is geselecteerd om Spanje te vertegenwoordigen bij de Oscars 2024. De film vertelt het verhaal van het vliegtuigongeluk van vlucht 571 dat in 1972 in de Andes in Uruguay neerstortte. 16 van de inzittenden overleefden het ongeluk en moesten wekenlang in de bergen overleven.

De film was eerder dit jaar te zien als slotfilm van het Filmfestival van Venetië. ‘Society of the Snow’ zal later dit jaar op Netflix verschijnen. De exacte releasedatum is echter nog niet bekend, maar de film zal eerst in de bioscoop te zien zijn. De film is ook te zien op het Filmfestival van San Sebastián, waar hij deel uitmaakt van de sectie Perlak.

De vijf genomineerden voor de Oscar voor beste internationale film worden op 23 januari 2024 bekendgemaakt. De 96e editie van de Oscars vindt plaats op 10 maart 2024.

Vorig jaar was de Spaanse inzending voor de Oscars ‘Alcarràs’ van Carla Simón. De film won de Gouden Beer op het Filmfestival van Berlijn, maar haalde de shortlist van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences niet. De Oscar voor beste internationale film ging naar de Duitse film ‘Im Westen nichts Neues’ (All Quiet on the Western Front) van Edward Berger.

De laatste keer dat een Spaanse film bij de genomineerden voor de Oscar voor beste internationale film zat, was in 2020 met ‘Dolor y gloria’ van Pedro Almodóvar. De laatste keer dat Spanje de Oscar in deze categorie won, was in 2004 met ‘Mar adentro’ van Alejandro Amenábar.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?