Search
menu
Search

Weersvoorspelling herfst 2023 in Spanje: warmer dan normaal

Weersvoorspelling herfst 2023 in Spanje: warmer dan normaal
Beeld: via canva.com

Weersvoorspelling herfst 2023 in Spanje: warmer dan normaal

Op zaterdag 23 september begint de astronomische herfst in Spanje. De dagen worden korter en de zon schijnt minder fel. De zonnestralen vallen minder schuin op de aarde naarmate de herfst vordert. Maar hoe zal de herfst van 2023 in Spanje zijn? Hieronder geven we kort de weersverwachting voor de maanden oktober, november en december, zoals gemeld op de weerwebsite ElTiempo.

De temperaturen zullen dit najaar boven normaal liggen in het hele land, met name in het noordoosten zoals in Catalonië, het Cantabrisch gebied, Aragón, Navarra, La Rioja, Catalonië, de Balearen, de Valencia regio en het oosten van Castilië en León. De temperatuur van het zeewater in de Middellandse Zee zal ook boven normaal liggen.

De neerslag zal waarschijnlijk iets boven normaal liggen in het westen van het land zoals in Galicië, het zuiden van Asturië, Extremadura en het westen van Andalusië en op de westelijke Canarische Eilanden (Tenerife, El Hierro, La Gomera en La Palma). Deze afwijkingen zullen het meest te merken zijn in het westen van Galicië.

Normaal weer

Het normale weer in de herfst in Spanje is een gemiddelde temperatuur van 15,4 graden en een gemiddelde neerslag van 195 mm. November is de natste maand, september de warmste.

De regio’s waar het in de herfst het meest regent zijn het noorden van Spanje, het zuiden van Valencia en het noorden van de Balearen. In september regent het meer in het zuidoosten van het Spaanse vasteland en in het noorden van Catalonië. In oktober regent het meer in het midden van Spanje en in november in het westen van het land.

  • weer1
  • eer2
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?