skip to Main Content
Dit zijn de rijkste en armste gemeenten en regio’s van Spanje
123rf

Dit zijn de rijkste en armste gemeenten en regio’s van Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Dit zijn de rijkste en armste gemeenten en regio’s van Spanje

123rf

MADRID – Aan de hand van de belastingaangiftes heeft de Spaanse belastingdienst een lijst samen kunnen stellen waar men het meeste en minste verdient in Spanje. Men kan in dat geval dus ook spreken van de gemeenten waar de inwoners het rijkste zijn omdat de opgegeven inkomsten het hoogst zijn of het armste omdat de inkomens laag zijn.

Gemiddeld steeg het bruto inkomen in Spanje in 2016 met 1,4% naar 25.950 euro, een 368 euro meer dan in 2015 volgens de gegevens van de Agencia Tributaria. Er zijn echter grote verschillen te vinden tussen de rijkste (hoogste inkomens) en armste (laagste inkomens) gemeenten en regio’s in Spanje.

Zo zijn de rijkste gemeenten Pozuelo de Alarcón, Boadilla del Monte en Majadahonda in de provincie Madrid en Matadepera en Sant Just Desvern in de provincie Barcelona (Catalonië) en de gemeente Rocafort in de provincie Valencia. De armste gemeenten liggen in de deelstaat Extremadura, met name in de provincie Badajoz.

Hoogste inkomens

Pozuelo de Alarcón (Madrid) staat met stip op de eerste plaats met een gemiddeld bruto inkomen van 72.993 euro per jaar (in 2016) gevolgd door Boadilla del Monte (Madrid) en Matadepera (Barcelona) met 54.113 euro. Sant Just Desvern (Barcelona) staat met gemiddeld 52.263 euro ook hoog op de lijst net zoals Rocafort (Valencia) met 51.056 euro en Majadahonda (Madrid) met 50.992 euro en Sant Cugat del Vallés (Barcelona) met 50.840 euro.

Laagste inkomens

De laagste inkomens van Spanje werden genoteerd in Zahinos (Badajoz) met een gemiddeld bruto jaarinkomen van 11.166 euro gevolgd door Fuenlabrada de los Montes (Badajoz) met 11.679 euro per jaar. De gemeente Ahigal (Cáceres) heeft een gemiddeld bruto jaarinkomen van 11.905 euro gevolgd door Higuera de Vargas (Badajoz) met 11.913 euro, La Parra (Badajoz) met 11.954 euro. De lijst van lage inkomens kan worden aangevuld met Almáchar (Málaga), Cervantes (Lugo), Tornavacas (Cáceres), Puerto Serrano (Cádiz) en Montejícar (Granada).

Deelstaten

Per autonome deelstaat gezien is de Comunidad de Madrid de regio waar de inkomens het hoogste zijn met een bruto gemiddeld inkomen van 34.272 euro gevolgd door Ceuta met 30.234 euro en Catalonië met 29.541 euro per inwoner. Melilla staat met 29.540 euro ook hoog op de lijst, net zoals de Balearen met 26.790 euro, Aragón met 24.742 euro en Asturië met 25.502 euro.

Helemaal onderaan de lijst staan de regio’s met de laagste inkomens, te weten Extremadura met gemiddeld 19.389 euro per inwoner gevolgd door Andalusië met 21.799 euro, Castilla-La Mancha met 21.449 euro, Murcia met 22.286 euro en Galicië met 22.762 euro gemiddeld bruto per inwoner.

Bekijk HIER de lijst van alle gemeenten in Spanje opgesplitst per autonome deelstaat.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Laat ik de suggestie doen de kop van dit artikel te wijzigen in “ gemeentes met hoogste en laagste inkomens van Spanje”. Dan klopt het wel .

  1. Als je 5 miljoen op je bankrekening hebt staan ben je dom. ?
   Maar je hebt een punt als het gaat over de armste gemeentes óf over de laagste inkomens, dat is wel een verschil.

    1. Oh.
     Dus dat is slim dus. Je geld door een bank te laten beheren.
     Heb je ook een tip om die 5 miljoen sneller om zeep te helpen?

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken