Spanjaarden werken meer uren dan de Nederlanders en Belgen

123rf
Beeld: 123rf

Spanjaarden werken meer uren dan de Nederlanders en Belgen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spanjaarden werken gemiddeld 350 uur minder dan de Grieken maar weer meer dan de Nederlanders en Belgen en diverse andere landen. Spanje staat op een lijst van 63 onderzochte landen op de 15e plaats terwijl België op de 22e plaats is geëindigd en Nederland op de 25e plaats, uitgaande van landen binnen Europa.

Volgens de gegevens van een onderzoek van het Instituto de Estudios Económicos (IEE) hebben de Spanjaarden in 2017 gemiddeld 1.699 uren gewerkt waarmee Spanje in vergelijking met andere EU-landen ongeveer in het midden is blijven steken op deze lijst .

Het Europese land waar men de meeste uren werkt is Griekenland met gemiddeld 2.058 uren in 2017 gevolgd door Polen met 2.052, Hongarije met 1.946 uren en Letland met 1.910 uren.

Landen die gemiddeld meer dan 1.800 uren hebben gewerkt in 2017 zijn Litouwen, Estland, Portugal, Kroatië en Roemenië terwijl men in Tsjechië, Cyprus, Slowakije, Ierland en Italië meer dan 1.700 uur gemiddeld per jaar werkt.

De landen waar volgens dit onderzoek het de minste uren worden gewerkt zijn Duitsland met 1.347 uren en Denemarken met 1.408 uren, Nederland met 1.442 uren, Frankrijk met 1.502 uren, Luxemburg met 1.524 uren en België met 1.548 uren.

Als er gekeken wordt naar alle landen op de wereld die beoordeeld werden in dit onderzoek dan werkt men de meeste uren in Mexico, Maleisië, Thailand, India en Singapore met 2.200 uren. In China worden 1.007 uren per jaar gewerkt terwijl dat 1.763 uren in de Verenigde Staten en 1.746 uren in Japan is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.