Dader van in Alicante vermoorde 77-jarige Belg gearresteerd

Oeps ... foto ontbreekt!

Dader van in Alicante vermoorde 77-jarige Belg gearresteerd

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De Guardia Civil heeft in La Coruña (Galicië) een 29-jarige Spanjaard aangehouden die ervan verdacht wordt de 77-jarige Daniël Pax, een Belgische inwoner van het dorp Torremendo (Orihuela) in de provincie Alicante, te hebben vermoord. Afgelopen 4 juli werd in een garage het levenloze lichaam van de Belg gevonden.

De politie had drie maanden nodig om de vermoedelijke dader van de moord op de 77-jarige Belg te vinden maar uiteindelijk is dat op 15 oktober gebeurd toen men een 29-jarige Spanjaard in La Coruña in Galicië arresteerde als hoofdverdachte van de moord. De politie meende meteen dat het om een roofmoord ging maar de familie meende dat Daniël wellicht was vermoord omdat hij gay was.

De verdachte maakte na de brute moord gebruik van de telefoons van de vermoorde Belg, gebruikte de creditcards om via internet en in winkels spullen te kopen en reed rond in de gestolen Mercedes van Daniël Pax.

De aangehouden man zit in de gevangenis en wordt beschuldigd van moord, diefstal met geweld en oplichting. Daarnaast heeft de politie ook een 19-jarige vrouw in de provincie Cáceres aangehouden op verdenking van fraude en oplichting.

Ga naar de inhoud