DANA storm gevaar voor Middellandse Zee gebied

DANA storm gevaar voor Middellandse Zee gebied
Beeld: 123rf

MADRID – De Spaanse weerdienst Aemet heeft een speciaal bericht uitgebracht waarin gewaarschuwd wordt voor een nieuwe periode van hevige regenval en storm als gevolg van een zogenaamde DANA of gota fría in het Middellandse Zeegebied. Deze storm zal in de nacht van maandag op dinsdag in het zuidoosten van Spanje aankomen vanuit het zuidwesten van het vasteland.

Als gevolg van de DANA ofwel Depresión Aislada en Niveles Altos die ontstaat in Noord Algerije zal het slecht weer gaan worden langs de Middellandse Zee. Met name in de regio Valencia verwacht men op dinsdag 22 oktober veel neerslag, net zoals op de Balearen eilanden waarna de storm zich op woensdag 23 oktober verplaatst naar de regio Catalonië.

Op sommige plaatsen wordt meer dan 200 l/m2 regen verwacht al meent men niet dat de storm zo heftig zal zijn als enkele weken geleden toen de regio’s Valencia en Murcia te maken hadden met enorme overstromingen met alle gevolgen van dien.

Ook op donderdag 24 oktober zal de DANA nog van zich laten horen in het Middellandse Zeegebied waarna de storm vertrekt richting Cantabrië en Asturië waar de kracht van de storm al flink zal zijn afgenomen. 

De sneeuwgrens in de Pyreneeën daalt naar 1.600 tot 1.800 meter hoogte al zal er weinig kans zijn op sneeuw, aldus de Aemet. Met het slechte weer zullen ook de temperaturen dalen vanwege een koude poollucht die vanuit Galicië het land over trekt.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
19 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Het spijt me oprecht van al mijn opmerkingen. Inderdaad ik ben een eikel.

voor mei is de pred er nch nied av. Dank u Remko.

De vorige DANA heeft weinig indruk gemaakt, waaide hieraan beetje over, maar ok, 10 punten, de weersvoorspelling klopt! Wat een weer zeg, wauw.

Onnoemelijke bewondering voor Remco om ons dagelijks en voor niets van het Spaanse nieuws te voorzien.

Blijf het echter een buitengewoon vreemde redenering vinden dat er geen kritiek zou mogen worden uitgeoefend op de toch wel ruim bovengemiddelde aantallen taal-, spel- en stijlfouten aangezien het gratis is.

Heeft m.i. niets met elkaar te maken.

Fout = fout en vaak zeer ergerlijk.

Zeg hier niks meer over. Krijg alleen maar vreemde opmerkingen!

Nou, dan maar even een reactie ON TOPIC.
Hier in de Veja Baja, omgeving Catral al de gehele nacht regen, en ook nu nog steeds veel regen. Maar….niet te vergelijken met wat er 13 september naar beneden kwam.
Is in mijn ogen dan ook absoluut géén DANA of Gota fria.
Gewoon stevig (Nederlands) regenachtig weer, dus allemaal erg overdreven van de Aemet.
Overigens begrijp ik het wel, want je zal niet overdrijven en het blijkt wél ernstig te zijn.
De laatste keer stond onze tuin na één uur regen helemaal blank, nu amper plas vorming. Gelukkig trouwens.

Wat een opgefokte reacties hier allemaal. Lees even de onderste reactie, zou ik zeggen. Daar kunt u lezen dat de redactie er zelf ook wel om kon lachen. Daarmee is toch alles gezegd?

Leuk hè Remco al die reacties, jammer dat er geen een over jou onderwerp gaat………Bedankt voor de informatie, ik hoop dat iedereen er goed vanaf komt.

Ik kan alleen een DIKKE duim geven aan REMCO doe zo voort
MUTS voort met T of DT of D ???????? : – )

Blij dat ik dit nieuws alle dagen kan lezen ,veel bewondering voor de persoon die dit allemaal maar doet ,met of zonder spelfouten ,wat ben ik zelf blij dat automatische spelling correctie bestaat ,want het zou van mij nog veel erger zijn 🙂 🙂

wat een terpetijn zeikerd over de spelfouten !! deze gratis nieuws info. is heel goed en fijn, laat die … zelf het dan maar uitzoeken en schrijven … brrr… p.s. het is nog gratis ook !!

Helaas voor jou moet ik Eric gelijk geven.. D en T blijkt erg moeilijk te zijn. Even controleren wat je hebt geschreven is toch niet zo moeilijk…..

Nou, jij heet niet voor niets MUTS ?

sGeef je helemaal gelijk Claudia. Wat een negatieve zeikertjes zijn erbij – geen idee waarom ze deze krant blijven lezen als niets ze aanstaat. Ik vind het een heerlijk moment om de SpanjeVandaag te lezen. Mijn dank is GROOT voor de moeite en toewijding van de redactie .

Zorgvuldig werken is ook een deugd.

Niettemin lees ik nagenoeg alles dagelijks en met veel plezier. Ondanks voortdurende ergernissen over taal-, spel- en stijlfouten.

Verdenk de redactie er wel eens van opzettelijk fouten te maken in de discussies hier wat op te porren…

Hoi Eric,
Ik moet zeggen dat ikzelf ook niet zo netjes meer kan schrijven, na een aantal jaar in Spanje te hebben gewoond.
En als je me zou horen praten zou je waarschijnlijk willen huilen haha.
Dat is soms het probleem als je meerdere talen tegelijk gebruikt of Nederlands je hoofdtaal niet meer is.
In Spanje zegt men dat ik een Nederlands accent heb en in Nederland vraagt men waar ik vandaan kom… En dat al na 6 jaar!
Zoals ze in mijn Nederlandse geboortedorp zeggen: nie best! 🙂

NOORDZUIDEN??? hahaha

ijkels!

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.