DANA storm gevaar voor Middellandse Zee gebied

DANA storm gevaar voor Middellandse Zee gebied
Beeld: 123rf

DANA storm gevaar voor Middellandse Zee gebied

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse weerdienst Aemet heeft een speciaal bericht uitgebracht waarin gewaarschuwd wordt voor een nieuwe periode van hevige regenval en storm als gevolg van een zogenaamde DANA of gota fría in het Middellandse Zeegebied. Deze storm zal in de nacht van maandag op dinsdag in het zuidoosten van Spanje aankomen vanuit het zuidwesten van het vasteland.

Als gevolg van de DANA ofwel Depresión Aislada en Niveles Altos die ontstaat in Noord Algerije zal het slecht weer gaan worden langs de Middellandse Zee. Met name in de regio Valencia verwacht men op dinsdag 22 oktober veel neerslag, net zoals op de Balearen eilanden waarna de storm zich op woensdag 23 oktober verplaatst naar de regio Catalonië.

Op sommige plaatsen wordt meer dan 200 l/m2 regen verwacht al meent men niet dat de storm zo heftig zal zijn als enkele weken geleden toen de regio’s Valencia en Murcia te maken hadden met enorme overstromingen met alle gevolgen van dien.

Ook op donderdag 24 oktober zal de DANA nog van zich laten horen in het Middellandse Zeegebied waarna de storm vertrekt richting Cantabrië en Asturië waar de kracht van de storm al flink zal zijn afgenomen. 

De sneeuwgrens in de Pyreneeën daalt naar 1.600 tot 1.800 meter hoogte al zal er weinig kans zijn op sneeuw, aldus de Aemet. Met het slechte weer zullen ook de temperaturen dalen vanwege een koude poollucht die vanuit Galicië het land over trekt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.