Search
menu
Search

Woning advocaat Puigdemont onderzocht om drugsgeld

Oeps ... foto ontbreekt!

Woning advocaat Puigdemont onderzocht om drugsgeld

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De politie heeft in opdracht van onderzoeksrechter María Tardón de woning van Gonzalo Boye onderzocht. Boye is op dit moment bekend omdat hij de advocaat is van de in België voor de Spaanse justitie gevluchte wonende Carles Puigdemont en deels voor de huidige regiopremier van Catalonië Quim Torra. De huiszoeking heeft alles te maken met geld witwassen voor een drugscrimineel. Boye heeft al eens 14 jaar in een Spaanse cel gezeten en is een oude bekende van de politie.

De huiszoeking heeft niets met Puigdemont te maken maar met een rechtszaak tegen de 62-jarige drugscrimineel José Ramón Prado Bugallo (Sito Miñanco), een beruchte drugsgerelateerde crimineel uit Galicië die door de huidige advocaat van Puigdemont en Torra wordt verdedigd. Boye wordt ervan verdacht samen met de drugsbaron een systeem te hebben opgezet om drugsgeld wit te wassen.

De Galicische drugsbaron werd in februari 2018 samen met 20 andere criminelen gearresteerd waarna de advocaat Gonzalo Boye de verdediging op zich nam. Boye is niet gearresteerd want het ging slechts om een huiszoeking.

De in Chili geboren Gonzalo Boye heeft in Spanje een gevangenisstraf uitgezeten van 14 jaar voor zijn medewerking met de Baskische terroristische organisatie ETA en de ontvoering van de zakenman Emiliano Revilla. In de gevangenis wist hij zichzelf om te toveren tot advocaat waarna hij o.a. voor Puigdemont en Torra is gaan werken en vaak in Brussel te zien is naast de Belgische advocaat Paul Bekaert die eerder in België (die door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens veroordeeld is) een ETA moordenares heeft verdedigd.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?