In Spanje zeggen we niet … en dat vind ik mooi! op Instagram

In Spanje zeggen we niet … en dat vind ik mooi! op Instagram
Beeld: SpainSays / Instagram

In Spanje zeggen we niet … en dat vind ik mooi! op Instagram

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De taal van een land leren is altijd leuk en natuurlijk heel handig als je er gaat wonen. Daarom probeert de Instagram account SpainSays via spreuken en uitdrukkingen de taal uit te leggen. Dat doen de bedenkers van dit originele Instagram idee niet alleen voor heel Spanje maar ook per autonome regio, provincie of stad. Je moet echter wel het Engels begrijpen want het gaat om Engels-Spaanse vertalingen.

Elke Instagram post begint met ‘_in Spain we don’t say’ gevolgd door de uitdrukking of zin in het Engels en dan de Spaanse vertaling daarvan gevolgd door ‘And I think that’s beautiful_’.

In sommige gevallen wordt ‘Spain’ vervangen door de autonome regio, provincie of stad zoals Cantabria, Asturias, Extremadura, Valencia, Galicias, Valladolid, La Mancha, Ceuta, Castellón, Segovia etc.

Hieronder plaatsen we enkele van de door SpainSays (Carlos en Mike) geplaatste en vertaalde uitdrukkingen en zinnen (dichos, coletillas y expresiones muy nuestras) maar er zijn er inmiddels meer dan 340 dus we kunnen ze onmogelijk allemaal hier plaatsen. Daarom is het beter om SpainSays te volgen op Instagram door HIER te klikken.

Ga naar de inhoud