Burger King opent een 100 procent vegetarisch restaurant in Madrid

Burger King opent een 100 procent vegetarisch restaurant in Madrid
Beeld: Burger King

Burger King opent een 100 procent vegetarisch restaurant in Madrid

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De fastfoodketen Burger King heeft in Madrid een nieuw restaurant geopend dat 100% vegetarisch is. Dat wil zeggen dat alle producten die daar worden aangeboden vegetarisch zijn. Helaas voor de ‘veggies’ gaat het niet om een permanent restaurant maar om een ‘pop-up’ om onder andere de nieuwe ‘Long Vegetal’ als vervanger voor de succesvolle ‘Long Chicken’ te promoten.

Burger King heeft tijdelijk en ter promotie van nieuwe ‘veggie’ producten de naam ‘Vurger King’ gekregen met de V van veggie en van het Europese kwaliteitskeurmerk voor vegan en vegetarische producten V-Label natuurlijk. Het logo is ook van kleur veranderd naar groen in plaats van het gebruikelijke geel, rood en oranje.

De nieuwe ‘Long Vegetal’ is een samenwerking van de Nederlandse Vegetarische Slager (Vegetarian Butcher) en Burger King en bestaat uit een snack gemaakt van plantaardige eiwitten (50%) bestaande voornamelijk uit een mengsel van sojabonen, tarwe, water, oliën en kruiden. De ‘Long Vegetal’ wordt daarna op dezelfde wijze als de ‘Long Chicken’ gepresenteerd op een lang broodje met sesamzaad met sla en saus (veganisten moeten zonder mayonaise vragen), als menu met frietjes en drinken of zonder menu. 

De ‘Long Vegetal’ wordt in aparte zakken klaargemaakt om eventuele besmetting met dierlijke eiwitten te voorkomen. De ‘Long Vegetal’ heeft daarnaast geen kleurstoffen, conserveringsmiddelen of kunstmatige geuren. Naast de ‘Long Vegetal’ heeft Burger King ook de ‘Whopper Vegetal’ en de ‘Nuggets Vegetales’ in het veggie-assortiment.

Het eerste 100% vegetarische restaurant van Burger of Vurger King is gelegen aan de Paseo del Prado nummer 26 in Madrid. Het restaurant zelf ziet er heel anders uit dan de gebruikelijke fast food restaurants van dezelfde keten waarbij groene kleuren en natuurlijke materialen belangrijk zijn. Het gaat dus om een tijdelijk restaurant van Burger King om een steeds groter deel van de bevolking aan te spreken want 13% van de Spaanse bevolking zegt ‘veggie’ te zijn.

Ga naar de inhoud