Heeft The A-team heeft de honden op La Palma gered?

Heeft The A-team heeft de honden op La Palma gered?
Beeld: Screenshot video

Heeft The A-team heeft de honden op La Palma gered?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

SANTA CRUZ – Na dagen van testen en plannen maken om met speciale drones de honden die vastzaten tussen het lava te redden op La Palma, blijkt dat de honden nergens te vinden zijn. Al twee dagen is de Guardia Civil met drones op zoek naar de honden maar al twee dagen zijn ze niet gezien. Maar het zou zomaar kunnen dat The A-team naar het Canarische Eiland is gekomen om de honden te redden.

Voor de duidelijkheid, als we het over The A-team hebben, hebben we het niet over Hannibal, Mr. T, Faceman en Howlin Mad Murdock maar over een groep personen die op La Palma eigenhandig de honden heeft gered. Waarschijnlijk hadden deze personen genoeg van de bureaucratie en langzaam maar voorzichtig handelen van de autoriteiten dat ze zelf maar in actie zijn gekomen.

Feit is dat de Guardia Civil al dagen de honden niet meer lokaliseert met hun drones en feit is dat de speciale redding-drones op de plaats waar de honden vast zaten afdrukken van mensen in de vulkaanas hebben gezien. Verder is op beelden en onderstaande video ook een bord met daarop de tekst ‘Fuerza La Palma. Los perros están bien. A Team’ te zien. Dat zou erop duiden dat meerdere personen met gevaar voor eigen leven en een beetje onvoorzichtig de honden hebben gered.

Sinds dat de honden waren gedetecteerd in de waterbassins die omringt zijn door warme lava, zijn er meer dan 75 drone vluchten uitgevoerd om eten en drinken naar de zes honden te brengen. Vanwege de hitte en het gevaar voor de mens kon men geen redding uitvoeren met een helikopter waarna een speciaal bedrijf werd ingeschakeld die met speciale drones de honden zou gaan redden. Iets wat dus waarschijnlijk nu niet meer nodig blijkt te zijn.

Op de website Club de Caza (Jagersclub) spreekt men veel valse berichten tegen zoals dat de honden niet door hun baasjes in de steek zijn gelaten maar dat deze door het overdonderende geluid van de vulkaan zijn gevlucht. Verder geeft de Club de Caza aan dat een groep personen die de eigenaren van de honden kennen de redding in stilte heeft voorbereid en in het geheim heeft uitgevoerd. Verder geeft de jagersclub aan dat deze personen niet in de pers willen verschijnen en dat ze alleen de honden wilden redden uit hun benarde positie zodat de beestjes weer herenigd konden worden met hun baasjes. Bekijk onderstaande video.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.