Stuwmeren Spanje nog maar voor 39,2 procent gevuld

Stuwmeren Spanje nog maar voor 39,2 procent gevuld
Beeld: 123rf

Stuwmeren Spanje nog maar voor 39,2 procent gevuld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De waterreserve in Spanje neemt verder af en staat deze week op 22.015 kubieke hectometer (hm3) wat 39,2% van de totale capaciteit is en een afname van 237 kubieke hectometer is in een week tijd. Spanje heeft een maximale capaciteit van 56.136 kubieke hectometer in de meer dan 350 stuwmeren of ‘embalses’ die Spanje heeft. 

Volgens het Ministerie voor de Ecologische Transitie en Demografische Uitdaging zijn er drie stroomgebieden die bijna of minder dan 30% van hun capaciteit hebben: Guadiana, Guadalete-Barbate en Guadalquivir. Er zijn in Spanje 16 stroomgebieden te vinden.

De grootste capaciteit is te vinden in de interne bekkens van Catalonië met 68,5% gevolgd door de internet bekkens van Baskenland met 66,7% en Tinto, Odiel en Piedras met 66,4%.   

Op de website embalses.net is te zien dat de autonome regio Madrid de grootste waterreserve heeft op dit moment met een capaciteit van 64,6% gevolgd door Catalonië met 60,1% en Baskenland met 59,5%.

In Asturië is de totale waterreserve in de stuwmeren 57,2% gevolgd door Aragón met 53,9% en de Valencia regio met 48%. Verder op de lijst staan Galicië met een waterreserve van 43,5% gevolgd door Castilië en León met 41,8%, Cantabrië met 39,6%, La Rioja met 38,3%, Castilla-La Mancha met 35,2% en Extremadura met 34,5%.

Kritisch wordt het in Andalusië met een waterreserve van 30,8% gevolgd door Navarra met 29,3% en de Murcia regio met 21,6% waterreserve in alle stuwmeren. Voor de Balearen en Canarische Eilanden zijn er geen gegevens bekend op embalses.net.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.