Bezoekerscentrum en nieuwe parkeerplaats Caminito del Rey eindelijk geopend in Málaga

Bezoekerscentrum en nieuwe parkeerplaats Caminito del Rey eindelijk geopend in Málaga
Beeld: Caminito del Rey / facebook

Bezoekerscentrum en nieuwe parkeerplaats Caminito del Rey eindelijk geopend in Málaga

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Met een behoorlijke vertraging is dan eindelijk het nieuwe bezoekerscentrum met grote parkeerplaats geopend bij de Caminito del Rey wandeling tussen Ardales en El Chorro in Álora in het binnenland van de provincie Málaga. Het nieuwe complex met plaats voor 240 voertuigen en een panoramisch uitzichtpunt is gelegen naast de MA-5403 weg tussen Ardales-El Chorro op een terrein van 25 duizend vierkante meter. Onderaan dit artikel zijn diverse foto’s te zien.

Sinds de opening in 2015 van de Caminito del Rey tussen Ardales en El Chorro in Álora zijn er meer dan twee miljoen wandelaars geweest die de spectaculaire 7,5 km lange wandeling gemaakt hebben wat een economische impact van minstens 175 miljoen euro heeft gehad op de streek. De helft van de bezoekers van de Caminito del Rey zijn buitenlanders en om de ervaring beter te laten zijn werd deze week na een behoorlijke vertraging eindelijk het bezoekerscentrum geopend.

Het nieuwe ‘Centro de Recepción de Visitantes’ ofwel bezoekerscentrum bij de Caminito del Rey is gebouwd op een perceel van 25.000 vierkante meter in de gemeente Ardales aan de MA-5403 weg, net voor het kruispunt richting Álora en El Chorro. Het gebouw zelf is 500 vierkante meter groot en bestaat uit een expositieruimte en informatiebalie met toeristische informatie over de omgeving. Het is ons niet bekend of de bar en het restaurant ook geopend zijn op dit moment.

Vanaf de parkeerplaats met ruimte voor 240 voertuigen gaat een shuttlebus die naar de toegang en het einde van de Caminito del Rey wandeling gaat zodat parkeren een stuk makkelijker is geworden.

  • foto1
  • foto2
  • foto3
  • foto4
  • foto5
Ga naar de inhoud