Diesel duurder dan benzine in 13 EU-landen maar (nog) niet in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Diesel duurder dan benzine in 13 EU-landen maar (nog) niet in Spanje

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de informatie van de Weekly Oil Bulletin van de Europese Unie zijn er op dit moment 13 van de 28 EU-lidstaten waar de diesel duurder is dan benzine. België is het land waar de diesel het duurste is ter vergelijking met benzine met een gemiddeld verschil van 14,7 cent.

Terwijl er 13 landen zijn die op de lijst staan die aangevoerd wordt door België waar de diesel (gasoil) duurder is dan benzine (gasolina), is dat in Spanje nog niet het geval. In Spanje is de diesel nog steeds gemiddeld 5,3 cent goedkoper dan benzine.

Naast België met een dieselprijs die 14,7 cent duurder is dan benzine staan ook de volgende landen op de lijst van 13: Hongarije met 13,3 cent, Zweden met 11,9 cent, Groot Brittannië met 9,3 cent, roemenië met 9,2 cent en Cyprus met 8,1 cent.

Andere EU-landen waar de diesel duurder is dan benzine zijn Oostenrijk, Bulgarije, Kroatië, Tsjechische Republiek, Frankrijk, Polen en Slovenië terwijl in Estland de benzine en diesel dezelfde prijs hebben.

Gekeken naar het gemiddelde van de 28 EU-lidstaten is de benzine nog steeds 4,5 cent duurder dan diesel. Binnen de eurolanden is dat verschil echter groter met 9,2 cent.

Het grootste verschil tussen benzine en dieselprijzen is te vinden in Nederland waar er gemiddeld een verschil is van 20,7 cent. In Griekenland is diesel 15,1 cent goedkoper, in Malta 13 cent, Portugal 12,8 cent, Denemarken 11,9 cent, Duitsland 11,1 cent en Ierland 10 cent.

Ga naar de inhoud