Diesel duurder dan benzine in 13 EU-landen maar (nog) niet in Spanje

Diesel duurder dan benzine in 13 EU-landen maar (nog) niet in Spanje
Beeld: 123rf

Diesel duurder dan benzine in 13 EU-landen maar (nog) niet in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de informatie van de Weekly Oil Bulletin van de Europese Unie zijn er op dit moment 13 van de 28 EU-lidstaten waar de diesel duurder is dan benzine. België is het land waar de diesel het duurste is ter vergelijking met benzine met een gemiddeld verschil van 14,7 cent.

Terwijl er 13 landen zijn die op de lijst staan die aangevoerd wordt door België waar de diesel (gasoil) duurder is dan benzine (gasolina), is dat in Spanje nog niet het geval. In Spanje is de diesel nog steeds gemiddeld 5,3 cent goedkoper dan benzine.

Naast België met een dieselprijs die 14,7 cent duurder is dan benzine staan ook de volgende landen op de lijst van 13: Hongarije met 13,3 cent, Zweden met 11,9 cent, Groot Brittannië met 9,3 cent, roemenië met 9,2 cent en Cyprus met 8,1 cent.

Andere EU-landen waar de diesel duurder is dan benzine zijn Oostenrijk, Bulgarije, Kroatië, Tsjechische Republiek, Frankrijk, Polen en Slovenië terwijl in Estland de benzine en diesel dezelfde prijs hebben.

Gekeken naar het gemiddelde van de 28 EU-lidstaten is de benzine nog steeds 4,5 cent duurder dan diesel. Binnen de eurolanden is dat verschil echter groter met 9,2 cent.

Het grootste verschil tussen benzine en dieselprijzen is te vinden in Nederland waar er gemiddeld een verschil is van 20,7 cent. In Griekenland is diesel 15,1 cent goedkoper, in Malta 13 cent, Portugal 12,8 cent, Denemarken 11,9 cent, Duitsland 11,1 cent en Ierland 10 cent.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.