skip to Main Content
“La Casa de Papel” ontvangt Emmy Award voor beste internationale dramaserie
Archieffoto

“La Casa de Papel” ontvangt Emmy Award voor beste internationale dramaserie

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De originele Spaanse serie van Atresmedia die uitgezonden werd op Antena 3 in Spanje en daarna wereldwijd via Netflix te zien was/is, heeft maandag de Emmy Award gekregen voor beste dramaserie op internationaal niveau. Het is voor Netflix de beste niet-Engels sprekende productie dit jaar bij de prestigieuze prijsuitreiking.

De uitreiking van de 46e International Emmy Awards vond plaats op maandag 19 november in New York. De prijzen in elf categorieën gaan jaarlijks naar televisieproducties die buiten de Verenigde Staten gemaakt zijn terwijl er ook een Emmy Awards is voor Amerikaanse producties.

De Spaanse televisieserie “La casa de papel” die door Atresmedia werd geproduceerd is dankzij de Amerikaanse streaming service Netflix internationaal bekend geworden, iets waar men in eerste instantie niet op had gerekend. Dankzij Netflix werd de Spaanse hitserie niet alleen uitgezonden op de Spaanse commerciële zender Antena 3 maar ook in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, de Verenigde Staten etc. via de streamingdienst. Met name in Latijns Amerika blijkt de serie erg populair te zijn.

Samenvatting serie

Een mysterieuze man die zichzelf “de professor” noemt, organiseert samen met acht specialisten de grootste overval in de Spaanse geschiedenis. Samen willen ze de Koninklijke Munt van Spanje (ofwel Fábrica de Moneda y Timbre in het Spaans) infiltreren om zelf bankbiljetten te drukken.

Het doel is om met een totaal van 2,4 miljard euro in de tas het gebouw te verlaten. Ze hebben hiervoor elf dagen toegang tot de gelddrukmachines nodig. Dit vereist een uitgekiend plan om de speciale eenheden van de Spaanse politie om de tuin te leiden.

Op Netflix

De serie is opgedeeld in twee delen (tot nu toe). Het eerste deel, dat uit de afleveringen 1 tot 9 bestaat, werd van 2 mei tot 27 juni 2017 uitgezonden op Antena 3. Deze negen afleveringen werden opnieuw bewerkt door Netflix en op 22 december 2017 online gezet.

Het tweede deel van de serie, dat uit de afleveringen 10 tot 15 bestaat, werd uitgezonden van 16 oktober tot 23 november 2017 in Spanje op Antena 3. Het tweede deel werd op 6 april 2018 op Netflix geplaatst.

Op 25 oktober 2018 werd begonnen met de opnames voor deel 3 die ergens in 2019 bij Netflix te zien zal zijn. Antena 3 in Spanje zal deel 3 niet uitzenden aangezien deel 3 geheel geproduceerd wordt door Netflix.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Een meer dan terechte Emmy, wat een prachtig verhaal en wat een geweldige acteurs! ‘Bella Ciao’ staat in mijn geheugen gegrift, nog steeds hoog kippenvel als ik het beluister (en bekijk) op YouTube.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken