“La Casa de Papel” ontvangt Emmy Award voor beste internationale dramaserie

“La Casa de Papel” ontvangt Emmy Award voor beste internationale dramaserie
Beeld: Archieffoto
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De originele Spaanse serie van Atresmedia die uitgezonden werd op Antena 3 in Spanje en daarna wereldwijd via Netflix te zien was/is, heeft maandag de Emmy Award gekregen voor beste dramaserie op internationaal niveau. Het is voor Netflix de beste niet-Engels sprekende productie dit jaar bij de prestigieuze prijsuitreiking.

De uitreiking van de 46e International Emmy Awards vond plaats op maandag 19 november in New York. De prijzen in elf categorieën gaan jaarlijks naar televisieproducties die buiten de Verenigde Staten gemaakt zijn terwijl er ook een Emmy Awards is voor Amerikaanse producties.

De Spaanse televisieserie “La casa de papel” die door Atresmedia werd geproduceerd is dankzij de Amerikaanse streaming service Netflix internationaal bekend geworden, iets waar men in eerste instantie niet op had gerekend. Dankzij Netflix werd de Spaanse hitserie niet alleen uitgezonden op de Spaanse commerciële zender Antena 3 maar ook in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, de Verenigde Staten etc. via de streamingdienst. Met name in Latijns Amerika blijkt de serie erg populair te zijn.

Samenvatting serie

Een mysterieuze man die zichzelf “de professor” noemt, organiseert samen met acht specialisten de grootste overval in de Spaanse geschiedenis. Samen willen ze de Koninklijke Munt van Spanje (ofwel Fábrica de Moneda y Timbre in het Spaans) infiltreren om zelf bankbiljetten te drukken.

Het doel is om met een totaal van 2,4 miljard euro in de tas het gebouw te verlaten. Ze hebben hiervoor elf dagen toegang tot de gelddrukmachines nodig. Dit vereist een uitgekiend plan om de speciale eenheden van de Spaanse politie om de tuin te leiden.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Top 10 van Spaanse series op Netflix[/su_note]

Op Netflix

De serie is opgedeeld in twee delen (tot nu toe). Het eerste deel, dat uit de afleveringen 1 tot 9 bestaat, werd van 2 mei tot 27 juni 2017 uitgezonden op Antena 3. Deze negen afleveringen werden opnieuw bewerkt door Netflix en op 22 december 2017 online gezet.

Het tweede deel van de serie, dat uit de afleveringen 10 tot 15 bestaat, werd uitgezonden van 16 oktober tot 23 november 2017 in Spanje op Antena 3. Het tweede deel werd op 6 april 2018 op Netflix geplaatst.

Op 25 oktober 2018 werd begonnen met de opnames voor deel 3 die ergens in 2019 bij Netflix te zien zal zijn. Antena 3 in Spanje zal deel 3 niet uitzenden aangezien deel 3 geheel geproduceerd wordt door Netflix.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.