Steeds meer moorden in het criminele circuit aan de Costa del Sol

Steeds meer moorden in het criminele circuit aan de Costa del Sol
Beeld: 123rf

Steeds meer moorden in het criminele circuit aan de Costa del Sol

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Dinsdagavond werd opnieuw een man doodgeschoten aan de Costa del Sol. Dit keer gebeurde dit in de kustplaats Marbella toen een Fransman zijn garage wilden binnengaan. Hij overleed ter plaatse nadat hij door een nog onbekende schutter meerdere keren was geraakt. De Fransman is het laatste slachtoffer waarbij het dodental in het criminele circuit nu al tegen de 20 aan ligt.

De Costa del Sol wordt langzaamaan de Costa del Crime aangezien in de provincie Málaga dit jaar het aantal moorden die met het criminele circuit te maken hebben met 87,5% is gestegen ten opzichte van vorig jaar. De Fransman die dinsdagavond werd doodgeschoten voor zijn woning in Marbella is slachtoffer nummer 18 terwijl dit in 2017 op het einde van het jaar nog 8 doden waren.

Het dodental en drugsgerelateerde acties is echter hoger dan de 15 die het ministerie van Binnenlandse Zaken bekend heeft gemaakt (trimester 3 ) aangezien oktober niet is meegerekend.

Begin oktober werd echter een man ontvoerd door vier individuen nadat hij werd achtervolgd en er schoten waren gelost. Deze man werd later dood teruggevonden. Nog geen week later kwamen twee bommen tot ontploffing bij een woning in Benahavís en bij een loods in San Pedro Alcántara.

Op 27 oktober werd een Nederlander doodgeschoten toen hij met zijn vrouw in een restaurant van zijn maaltijd zat te genieten. Na controle van de identiteit van deze doodgeschoten Nederlander bleek dat het om dezelfde man ging die weken daarvoor was gearresteerd voor het in bezit hebben van bommen in Marbella.

Het zijn meestal rivaliserende bendes en criminele groeperingen die elkaar het leven zuur maken en personen doden. Net zoals de laatste dodelijke schietpartij in Marbella gaat het vaak om wraakacties in de drugscriminaliteit.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.