Steeds meer moorden in het criminele circuit aan de Costa del Sol

Oeps ... foto ontbreekt!

Steeds meer moorden in het criminele circuit aan de Costa del Sol

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Dinsdagavond werd opnieuw een man doodgeschoten aan de Costa del Sol. Dit keer gebeurde dit in de kustplaats Marbella toen een Fransman zijn garage wilden binnengaan. Hij overleed ter plaatse nadat hij door een nog onbekende schutter meerdere keren was geraakt. De Fransman is het laatste slachtoffer waarbij het dodental in het criminele circuit nu al tegen de 20 aan ligt.

De Costa del Sol wordt langzaamaan de Costa del Crime aangezien in de provincie Málaga dit jaar het aantal moorden die met het criminele circuit te maken hebben met 87,5% is gestegen ten opzichte van vorig jaar. De Fransman die dinsdagavond werd doodgeschoten voor zijn woning in Marbella is slachtoffer nummer 18 terwijl dit in 2017 op het einde van het jaar nog 8 doden waren.

Het dodental en drugsgerelateerde acties is echter hoger dan de 15 die het ministerie van Binnenlandse Zaken bekend heeft gemaakt (trimester 3) aangezien oktober niet is meegerekend.

Begin oktober werd echter een man ontvoerd door vier individuen nadat hij werd achtervolgd en er schoten waren gelost. Deze man werd later dood teruggevonden. Nog geen week later kwamen twee bommen tot ontploffing bij een woning in Benahavís en bij een loods in San Pedro Alcántara.

Op 27 oktober werd een Nederlander doodgeschoten toen hij met zijn vrouw in een restaurant van zijn maaltijd zat te genieten. Na controle van de identiteit van deze doodgeschoten Nederlander bleek dat het om dezelfde man ging die weken daarvoor was gearresteerd voor het in bezit hebben van bommen in Marbella.

Het zijn meestal rivaliserende bendes en criminele groeperingen die elkaar het leven zuur maken en personen doden. Net zoals de laatste dodelijke schietpartij in Marbella gaat het vaak om wraakacties in de drugscriminaliteit.

Ga naar de inhoud