skip to Main Content
Steeds meer moorden in het criminele circuit aan de Costa del Sol
123rf

Steeds meer moorden in het criminele circuit aan de Costa del Sol

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Dinsdagavond werd opnieuw een man doodgeschoten aan de Costa del Sol. Dit keer gebeurde dit in de kustplaats Marbella toen een Fransman zijn garage wilden binnengaan. Hij overleed ter plaatse nadat hij door een nog onbekende schutter meerdere keren was geraakt. De Fransman is het laatste slachtoffer waarbij het dodental in het criminele circuit nu al tegen de 20 aan ligt.

De Costa del Sol wordt langzaamaan de Costa del Crime aangezien in de provincie Málaga dit jaar het aantal moorden die met het criminele circuit te maken hebben met 87,5% is gestegen ten opzichte van vorig jaar. De Fransman die dinsdagavond werd doodgeschoten voor zijn woning in Marbella is slachtoffer nummer 18 terwijl dit in 2017 op het einde van het jaar nog 8 doden waren.

Het dodental en drugsgerelateerde acties is echter hoger dan de 15 die het ministerie van Binnenlandse Zaken bekend heeft gemaakt (trimester 3) aangezien oktober niet is meegerekend.

Begin oktober werd echter een man ontvoerd door vier individuen nadat hij werd achtervolgd en er schoten waren gelost. Deze man werd later dood teruggevonden. Nog geen week later kwamen twee bommen tot ontploffing bij een woning in Benahavís en bij een loods in San Pedro Alcántara.

Op 27 oktober werd een Nederlander doodgeschoten toen hij met zijn vrouw in een restaurant van zijn maaltijd zat te genieten. Na controle van de identiteit van deze doodgeschoten Nederlander bleek dat het om dezelfde man ging die weken daarvoor was gearresteerd voor het in bezit hebben van bommen in Marbella.

Het zijn meestal rivaliserende bendes en criminele groeperingen die elkaar het leven zuur maken en personen doden. Net zoals de laatste dodelijke schietpartij in Marbella gaat het vaak om wraakacties in de drugscriminaliteit.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Tja, eigenlijk is alles al gezegd.
  Laat de criminaliteit het zelf maar oplossen.
  Dat scheelt ons geld, tijd en ergernis.
  Echter, laat ze alsjeblieft scherpschutters gebruiken om te voorkomen dat onschuldigen geraakt worden.
  Als jullie de Charles Bronson “Deathwish” films nog niet kennen, dan zou ik zeggen bekijk deze even.
  Als dit een oplossing is, heel graag.

 2. Al 8 jaar gaan wij naar Marbella in de winter,
  dit wordt wel griezelig je zou maar net in zo’n restaurant zitten, niet bevorderlijk voor Spanje en de onschuldige toeristen.
  MarieJosé

 3. Elke brave burger moet deze “oplossingen” wel toejuichen. Ieder moet immers krijgen wat hij/zij verdient. Ga mooi zo door. Wat justitie en onze wereldvreemde rechters niet voor elkaar krijgen, lost het schorriemorrie intern mooi op.

 4. De Guardia Civil controleert regelmatig hier, en niet alleen op het alcohol verbruik. Zeer tevreden dus over de Guardia Civil.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken