In de bioscoop: ‘Mi vida’ over een leven in Zuid Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

In de bioscoop: ‘Mi vida’ over een leven in Zuid Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CÁDIZ – Vanaf deze donderdag 21 november is het mogelijk om de nieuwe Nederlandse film ‘Mi Vida’ met in de hoofdrol Loes Luca in de bioscoop te zien. ‘Mi Vida’ is een film over het realiseren van dromen en over de verwachtingen die men heeft over het leven, de toekomst en vriendschappen. Het is ook een film over de bereidheid en durf van een dappere, 63-jarige Nederlandse vrouw om die verwachtingen en dromen waar te maken in het zuiden van Spanje.

‘Mi Vida’ is een romantische komedie met een tikje drama die grotendeels in Zuid-Spanje is opgenomen. De hoofdrol is weggelegd voor Loes Luca (Lou Welter in de film) die samen met Anniek Pheifer (Barbara), Mark Kraan (Ronny), Diewertje Dir (Charly) en Loïc Bellemans (Luc) in de door Norbert ter Hall geregisseerde bioscoopfilm spelen. Verder spelen er ook Spaanse acteurs en actrices mee in de film die in het Nederlands, Engels en natuurlijk Spaans wordt gesproken.

Het verhaal

Het verhaal gaat over de gepensioneerde Schiedamse kapster Lou (Loes Luca) die een droom koestert en het verlangen heeft om in Spanje te wonen. Maar de kinderen en kleinkinderen dan? Een cursus Spaans dan maar in Cádiz. In de gastvrije stad aan zee kan ze haar zorgende rol loslaten en over haar toekomst nadenken. 

Als Lou’s lerares Andrea (gespeeld door Elvira Mínguez) haar aanmoedigt om haar dromen serieus te nemen en een kapsalon in Spanje te beginnen, komen Lou’s kinderen in opstand. Op haar leeftijd kan ze toch niet zomaar aan iets nieuws beginnen!

Deze 89 minuten durende film is vanaf donderdag 21 november in de Nederlandse bioscopen te zien zijn en belooft de Kerstfilm van dit jaar te worden, althans dat hopen de makers wel.

Ga naar de inhoud