Rijen bij Spanje’s bekendste lotenverkoper in Madrid worden korter

Wikimedia
Beeld: Wikimedia

Rijen bij Spanje’s bekendste lotenverkoper in Madrid worden korter

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Degene die rond kersttijd wel eens in Madrid is geweest en door de calle del Carmen straat is gelopen heeft zich waarschijnlijk verbaasd over de lange rij wachtende mensen. Er staan soms kilometerslange rijen mensen geduldig te wachten om een kerstlot voor de El Gordo loterij te kopen bij slechts een zaak: Doña Manolita. 

Maar dankzij een nieuw systeem genaamd ‘Aprovecha su tiempo’ is het goed mogelijk dat de rijen minder lang zullen worden dit jaar. Via een tactisch beeldscherm kun je jouw mobiele telefoonnummer intoetsen waarna je een ticket op papier krijgt. Daarop staat een nummer en een tijd en vanaf dat moment is het wachten. 

Maar het automatische systeem stuurt 15 minuten voor de tijd die op het ticket staat een SMS waardoor je een margen hebt om je kerstloten te gaan kopen. Dat houdt dus in dat er wellicht niet meer honderden mensen maar nog slechts 10 tot 15 mensen voor jou aan de beurt zijn.

Op deze manier kunnen mensen die hun loten bij Doña Manolita willen kopen beter van hun tijd gebruik maken door bv. een koffie te gaan drinken, even de El Corte Inglés binnenlopen of naar de ernaast liggende HEMA gaan.

Geschiedenis

Doña Manolita is al meer dan 100 jaar de referentie als het gaat om het verkopen van kerstloten voor de El Gordo loterij. Elk jaar weer komen er duizenden mensen naar de lotenverkoper waarbij dit niet uit alleen inwoners uit Madrid zijn of Spanjaarden uit andere regio’s in Spanje maar de laatste jaren ook steeds meer buitenlanders.

Doña Manolita is lotenverkoper nummer 67 gelegen in Madrid en wellicht wel de bekendste lotenverkoper (administración de lotería) van Spanje. Manuela de Pablo opende in 1904 samen met haar drie zussen de zaak die naar Manuela genoemd werd, vandaar Doña Manolita.

Het duurde niet lang of Doña Manolita werd bekend omdat er meerdere prijzen vielen op loten die bij deze lotenverkoper gekocht werden, met name bij studenten van de Universidad Central de Madrid. 

De naamsbekendheid groeide tot buiten de stad Madrid en Doña Manolita kreeg al snel landelijke bekendheid als de plaats om een kerstlot te kopen voor de Sorteo Extraordinario de Navidad ofwel El Gordo.

Doña Manolita is nu zo bekend dat als er op tv gesproken wordt over de kerstloterij men bijna altijd opnamen maakt bij de bekendste lotenverkoper van Madrid en Spanje.

Detail

Leuk detail is dat pal naast de bekendste lotenverkoper van Spanje een vestiging ligt van een van de bekendste winkels uit Nederland: de HEMA. Dus tijdens een volgend bezoek in Madrid kun je naast een ‘winnend’ lot ook stroopwafels kopen bij de HEMA.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.