skip to Main Content
Rijen bij Spanje’s bekendste lotenverkoper in Madrid worden korter
Archieffoto

Rijen bij Spanje’s bekendste lotenverkoper in Madrid worden korter

MADRID – Degene die rond kersttijd wel eens in Madrid is geweest en door de calle del Carmen straat is gelopen heeft zich waarschijnlijk verbaasd over de lange rij wachtende mensen. Er staan soms kilometerslange rijen mensen geduldig te wachten om een kerstlot voor de El Gordo loterij te kopen bij slechts een zaak: Doña Manolita. 

Maar dankzij een nieuw systeem genaamd ‘Aprovecha su tiempo’ is het goed mogelijk dat de rijen minder lang zullen worden dit jaar. Via een tactisch beeldscherm kun je jouw mobiele telefoonnummer intoetsen waarna je een ticket op papier krijgt. Daarop staat een nummer en een tijd en vanaf dat moment is het wachten. 

Maar het automatische systeem stuurt 15 minuten voor de tijd die op het ticket staat een SMS waardoor je een margen hebt om je kerstloten te gaan kopen. Dat houdt dus in dat er wellicht niet meer honderden mensen maar nog slechts 10 tot 15 mensen voor jou aan de beurt zijn.

Op deze manier kunnen mensen die hun loten bij Doña Manolita willen kopen beter van hun tijd gebruik maken door bv. een koffie te gaan drinken, even de El Corte Inglés binnenlopen of naar de ernaast liggende HEMA gaan.

Rijen bij Spanje’s bekendste lotenverkoper in Madrid worden korter
20 Minutos

Geschiedenis

Doña Manolita is al meer dan 100 jaar de referentie als het gaat om het verkopen van kerstloten voor de El Gordo loterij. Elk jaar weer komen er duizenden mensen naar de lotenverkoper waarbij dit niet uit alleen inwoners uit Madrid zijn of Spanjaarden uit andere regio’s in Spanje maar de laatste jaren ook steeds meer buitenlanders.

Doña Manolita is lotenverkoper nummer 67 gelegen in Madrid en wellicht wel de bekendste lotenverkoper (administración de lotería) van Spanje. Manuela de Pablo opende in 1904 samen met haar drie zussen de zaak die naar Manuela genoemd werd, vandaar Doña Manolita.

Het duurde niet lang of Doña Manolita werd bekend omdat er meerdere prijzen vielen op loten die bij deze lotenverkoper gekocht werden, met name bij studenten van de Universidad Central de Madrid. 

De naamsbekendheid groeide tot buiten de stad Madrid en Doña Manolita kreeg al snel landelijke bekendheid als de plaats om een kerstlot te kopen voor de Sorteo Extraordinario de Navidad ofwel El Gordo.

Doña Manolita is nu zo bekend dat als er op tv gesproken wordt over de kerstloterij men bijna altijd opnamen maakt bij de bekendste lotenverkoper van Madrid en Spanje.

Detail

Leuk detail is dat pal naast de bekendste lotenverkoper van Spanje een vestiging ligt van een van de bekendste winkels uit Nederland: de HEMA. Dus tijdens een volgend bezoek in Madrid kun je naast een ‘winnend’ lot ook stroopwafels kopen bij de HEMA.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Pedro, dat de kans om iets te winnen enorm klein is dat weet wel ieder gezond denkend mens, maar niet eens een gokje wagen is een nul kans. daarbij gaat het ook om de sfeer en de spanning die er omheen hangt of het geschenk dat je er een ander mee kunt doen. Stres om je over al over druk te maken (dit is niet persoonlijk bedoeld) is véél erger voor je gezondheid dan een biertje een sigaret of een patatje, genotsmiddelen zijn er nu eenmaal voor om te genieten en niet om er over na te denken wat je er wel niet allemaal van zou kunnen krijgen.
    Veel liefde en gezondheid voor iedereen.

  2. Loterijen zijn de grootste boeven op aarde. Zij maken mensen verslaafd aan gokken en aan de drank. Plus het bevorderd roken bij steeds maar niet kunnen winnen. Ziekelijk en erg misleidend. Weg ermee. Criminelen zijn het. Een zieke wereld en heeft op termijn verloren. Je moet wel erg stom en stekeblind zijn om dat niet te erkennen.

    1. Pedro Ja wat is geen verslaving . Drinken ,roken , te veel eten, te weinig eten, drugs, Iets voor je plezier doen kun je dus gewoon ook onder de mom van verslaving schuiven .

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken