Karl Lagerfeld ontwerpt vijf luxe villa’s in Marbella

Karl Lagerfeld ontwerpt vijf luxe villa’s in Marbella
Beeld: Karl Lagerfed / Idealista.es

Karl Lagerfeld ontwerpt vijf luxe villa’s in Marbella

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De mondaine kustplaats Marbella aan de Costa del Sol krijgt er binnenkort vijf nieuwe super de luxe villa’s bij. Daarbij gaat het om niet zomaar een nieuw bouwproject maar een van internationale prestige. Want het is het merk Karl Lagerfeld dat vijf luxe villa’s gaat bouwen via Sierra Blanca Estates.

De Duitse modeontwerper Karl Lagerfeld overleed in 2019 maar zijn firma gaat door en dat gebeurt onder andere in Marbella waar de ‘Karl Lagerfeld Villas Marbella’ gebouwd worden. Het gaat om slechts vijf luxe villa’s die door het bedrijf omschreven worden als unieke woningen met een spel van schaduwen, reflecties, licht en kleur.

Het project zal gebruik maken van hout en een reflecterend synthetisch keramisch materiaal, afgewerkt met witgoud-poeder om elk van de vijf villa’s te omhullen. Hierdoor ontstaat een gepolijst en semi-reflecterend effect dat hen een modern ontwerp geeft dat heel anders is dan andere woningen in dezelfde categorie in de regio. Daarbij speelt de integratie in het landschap ook een belangrijke rol omdat de villa’s omringd zijn door een bosrijke omgeving.

‘Karl Lagerfeld Villas Marbella’ zal een totale oppervlakte van 9.670 m2 beslaan, met per villa respectievelijk 660 m2, 695 m2, 705 m2, 805 m2 en 845 m2. Er worden in totaal 300 tot 350 bomen gepland wat bijdraagt ​​aan de biodiversiteit van het gebied terwijl de CO2-uitstoot wordt verminderd. Men wil daarnaast 2 kilometer fietspaden aanleggen waarmee de villa’s verbonden worden met de zee om zo als alternatief vervoermiddel te dienen voor de ferrari’s, porsches en lamborghini’s van de toekomstige woningeigenaren. 

De prijzen van de villa’s zijn op aanvraag beschikbaar maar er zullen maar weinig lezers zijn die deze woningen waarschijnlijk kunnen betalen. Maar wereldwijd zal er wel een wachtlijst komen want de vijf villa’s zullen waarschijnlijk snel verkocht worden.

Ga naar de inhoud