Italiaanse non die in 2014 The Voice won, woont nu als zangeres en serveerster in Spanje

Italiaanse non die in 2014 The Voice won, woont nu als zangeres en serveerster in Spanje
Beeld: Twitter

Italiaanse non die in 2014 The Voice won, woont nu als zangeres en serveerster in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In 2014 wist de toenmalige non Cristina Scuccia de Italiaanse versie van ‘The Voice’ te winnen. Dat deed ze toen met haar vertolking van het lied ‘No one’ van Alicia Keys en de rest van de liedjes die volgden. Daarna was haar leven niet meer hetzelfde. Op haar eigen Wikipediapagina is te lezen dat ze een contract kreeg bij Universal Records en dat ze een eigen website heeft genaamd sistercristinaoffical.com. Maar de 34-jarige vrouw is nu geen non meer en heeft het afgelopen weekeind toegegeven dat ze tegenwoordig in Spanje woont waar ze werkt als zangeres en als serveerster.

Cristina Scuccia (bekend als Sister Christina of Sister Cristina) is een Italiaanse zangeres die het seizoen 2014 van The Voice of Italy won. Ze was gedurende tien jaar een Ursulinen non, van 2012 tot 2022. In 2013 won ze een christelijke muziekwedstrijd als onderdeel van het Good News Festival. In oktober 2014 werd de video voor ‘Like A Virgin’ gepubliceerd, een eigen versie van het bekende Madonna-nummer. Dat nummer is onderdeel van haar album ‘Blessed be your name’.

Maar het afgelopen weekeind verscheen Cristina, na enkele jaren afwezigheid, in het Italiaanse televisieprogramma ‘Verissimo’ op Canale 5 met een compleet ander uiterlijk. Ze was geen non meer maar zat in een rood pak in de stoel. Ze vertelde dat ze tegenwoordig geen non meer is en in Spanje woont waar ze als zangeres verder werkt aan haar carrière en als serveerster om wat geld bij te verdienen.

Cristina zegt dat ze nog steeds in God gelooft en dat ze haar geloof, dat diep in haar zit, niet zomaar opgeeft. Maar na 15 jaar een religieus leven te hebben geleefd, heeft de wereldwijde media-aandacht haar negatieve werk gedaan waardoor ze ging nadenken over het leven en haar toekomst. Daarbij moest ze geholpen worden door een psycholoog omdat ze geen uitweg zag uit de duisternis waarin ze zat. Die uitweg heeft ze nu gevonden in Spanje waar ze, tot nu toe, anoniem leefde.

Ga naar de inhoud