Leerzaam boek: ‘Typisch Spanje, rondgang door een eigenzinnig land’

Leerzaam boek: ‘Typisch Spanje, rondgang door een eigenzinnig land’
Beeld: Frieda Kleinjan - Typisch Spanje

Leerzaam boek: ‘Typisch Spanje, rondgang door een eigenzinnig land’

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het is alweer enige tijd geleden dat het boek ‘Typisch Spanje rondgang door een eigenzinnig land’, geschreven en samengesteld door Frieda Kleinjan, werd gepubliceerd.  Het is echter nog steeds een interessante bundel met fascinerende verhalen over uiteenlopende onderwerpen: architectuur, beeldende kunst, literatuur, sport, film, natuur, muziek, tradities… Al die verschillende cultuuruitingen vormen de identiteit van Spanje, leggen de ziel ervan bloot, tonen het land in al haar schakeringen.

Elk verhaal in dit boek wordt verteld vanuit een verrassende invalshoek: Zo bezit het plaatsje Borja (Zaragoza, Aragón) het grootste kunstwerk van de 21e eeuw; is de Spaanse mode weer hot; blijkt ‘El Clásico’, de voetbalklassieker, een politiek tintje te hebben of is stierenvechten behalve een cultureel evenement ook een succesvolle handel.

Verder vraagt de schrijfster zich af of Julio Iglesias het qua populariteit wint van The Beatles; is Federico García Lorca meer levend dan ooit, zijn de raadsels rond het schilderij Las Meninas van Velázquez nog steeds niet opgelost; is het dorpje Marinaleda wereldwijd bekend… Voor elke Spanjeliefhebber valt er iets nieuws te ontdekken.

Frieda Kleinjan woonde in haar jeugd enkele jaren op Mallorca. Hier ontstond haar liefde voor de Spaanse taal en cultuur. Ze heeft meerdere literaire boekvertalingen en studieboeken Spaans op haar naam staan. Het 180 pagina’s tellende boek ‘TYPISCH SPANJE’ is als e-boek voor 7,50 euro verkrijgbaar op DEZE WEBSITE.

Ga naar de inhoud