Middellandse Zee storm ‘Denise’ bereikt kust Balearen, Catalonië en Valencia regio

Middellandse Zee storm ‘Denise’ bereikt kust Balearen, Catalonië en Valencia regio
Beeld: Canva

Middellandse Zee storm ‘Denise’ bereikt kust Balearen, Catalonië en Valencia regio

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De inwoners en bezoekers van de regio’s Balearen, Catalonië en de Valencia regio kunnen te maken krijgen met buitengewoon slecht weer. Storm ‘Denise heeft zich boven de Middellandse Zee gevormd en is op weg naar het de Balearen en het oosten van het Spaanse vasteland, als deze storm de kust niet al bereikt heeft. Denise brengt veel regen en harde windvlagen met zich mee.

Met windvlagen van meer dan 100 km/uur kan Denise uitgroeien tot een van de ergste stormen van de afgelopen maanden, zelfs jaren. Naast hoge windsnelheden die al voor veel problemen zullen zorgen, inclusief een wilde zee met hoge golven, zal het ook flink regenen en zakt de sneeuwgrens naar 1300 meter.

De regio’s die het meest te maken zullen krijgen met Denise zijn Catalonië, met name in het zuiden van de regio zoals in de provincie Tarragona, de Valencia regio, vooral in de provincies Castellón en Valencia, en de Balearen eilanden, op alle vier de eilanden (Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera).

Maar Denise zorgt er ook voor dat de Spaanse weerdienst AEMET op maandagmiddag, dinsdag en woensdag gemiddeld, maar liefst 37 (van de 52) provincies gele en oranje weeralarmen heeft gegeven voor wind, wilde zee met hoge golven, regen, sneeuw en storm in het algemeen.

Terwijl Catalonië, Valencia regio en Balearen veel te maken zullen krijgen met storm Denise, zullen de gevolgen van deze Middellandse Zee storm ook te merken zijn in andere regio’s langs de kust zoals Murcia en Andalusië. Ook in het binnenland zal het flink regenen en sneeuwen zoals in Aragón, Navarra en La Rioja net als een wilde zee met hoge golven langs de Atlantische Oceaan, zoals in Galicië, Asturië, Cantabrië en Baskenland.

De acht Canarische Eilanden ontsnappen aan de gevolgen van storm Denise en daar zal het weer normaal zijn voor de tijd van het jaar met temperaturen tussen de 19 en 22 graden en een strakblauwe lucht.

Ga naar de inhoud