Britse pers vergelijkt deze Spaanse lekkernij met monster uit de Netflixserie ‘Stranger Things’

Britse pers vergelijkt deze Spaanse lekkernij met monster uit de Netflixserie ‘Stranger Things’
Beeld: Canva

Britse pers vergelijkt deze Spaanse lekkernij met monster uit de Netflixserie ‘Stranger Things’

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het moet niet gekker worden. De Britse sensatiekrant Daily Mirror omschrijft een in Spanje zeer geliefde lekkernij als een monster uit een populaire Netflixserie. Dat doet de krant naar aanleiding van een TikTok bericht waarin iemand laat zien hoe je deze Spaanse specialiteit moet eten. Maar waar hebben we het dan over?

We hebben het over de ‘percebes’ of in het Nederlands eendenmosselen wat geen eenden en geen mosselen zijn. De ‘percebes’ (pollicipes pollicipes) zijn schaaldieren die tot de kreeftachtigen of rankpootkreeftensoort behoren en inderdaad, als je ze zo ziet, zien ze er niet appetijtelijk uit.

De ‘percebes’ worden weliswaar in heel Spanje gegeten, maar het zijn een echte Galicische delicatesse omdat ze daar ook vandaan komen. De zogenaamde ‘percebeiros’ zijn personen die omschreven zouden kunnen worden als eendenmosseljagers die hun leven vaak riskeren door deze lekkernij van de stenen te schrapen terwijl de woeste Atlantische Oceaan hen met golven lastig valt.

De Britse krant schrijft dat deze Spaanse lekkernij er allesbehalve lekker uitziet, maar dat de smaak toch verrassend aangenaam is, te vergelijken met het ziltige van een oester en de smaak van een krab. De Daily Mirror omschrijft de ‘percebes’ als een ‘alien’ met tentakels die zo uit de Netflixserie ‘Stranger Things’ kan komen, we hebben het dan over de demogorgon. 

WIST JE DAT: de eendenmossel bekend staat als het dier met de grootste penis ter wereld? Deze is namelijk vijf keer groter dan het lichaam zodat de ‘percebes’ op grote afstand vrouwtjes kan bevruchten.

Ga naar de inhoud