Search
menu
Search

Twee dagen ‘Gran Recogida’ in Spaanse supermarkten voor de voedselbanken

Twee dagen ‘Gran Recogida’ in Spaanse supermarkten voor de voedselbanken
Beeld: Federación Española de Bancos de Alimentos / facebook

Twee dagen ‘Gran Recogida’ in Spaanse supermarkten voor de voedselbanken

Op 24 en 25 november is de kans groot dat je tijdens het boodschappen doen in de Spaanse supermarkten oog in oog komt te staan met een van de duizenden vrijwilligers die mee doet met de ‘La Gran Recogida de Alimentos’. De bedoeling is om via de door de vrijwilligers overhandigde zakken voedsel te verzamelen voor de voedselbanken (bancos de alimentos).

Dat de Gran Recogida een succes is, blijkt uit de enorme hoeveelheid voedsel die in 2022 verzameld werd. De Spanjaarden doneerden toen 25 miljoen kilo aan eten en drinken waaronder groente in blik of pot, olijfolie, rijst, pasta, sauzen, melk en babyvoeding om enkele voorbeelden te geven.

In heel Spanje zijn meer dan 100.000 vrijwilligers in 11.500 supermarkten druk bezig met het in ontvangst nemen van goed gevulde zakken. Het is de twaalfde keer dat deze grote ophaalactie georganiseerd wordt door de Federación Española de Bancos de Alimentos (FESBAL).

In praktisch alle supermarkten in Spanje, waaronder dus ook de populaire Mercadona, Lidl, ALDI, Carrefour, Eroski en Alcampo winkels, zijn vrijwilligers aanwezig die zakken overhandigen die klanten in de supermarkt kunnen vullen met wat ze willen (als het maar lang houdbaar is) om deze zakken daarna te overhandigen aan de vrijwilligers die de schenking in grote kartonnen bakken doen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?