Search
menu
Search

16 ton zware graafmachine bevrijd van een brug in nationale park Ordesa in de Pyreneeën

16 ton zware graafmachine bevrijdt van een brug in nationale park Ordesa in de Pyreneeën
Beeld: Tragsa / video-screenshot

16 ton zware graafmachine bevrijd van een brug in nationale park Ordesa in de Pyreneeën

Spannende momenten vorige week in het nationale park Ordesa y Monte Perdido in de Pyreneeën van de provincie Huesca. Het bedrijf Tragsa, belast met de opdracht van het bouwen van een brug over de Cinca, kwam vast te zitten met een van haar zware graafmachines. Dankzij een verre van evidente reddingsactie kon erger worden voorkomen.

Een brug bouwen over de Cinca ter hoogte van de Camino de La Larri, dat is de moeilijke opdracht die het bedrijf Tragsa toegewezen kreeg. Afgelopen donderdag wilde een 16 ton zware graafmachine een metalen brug oversteken in het beschermde gebied. De structuur begaf het, maar brak gelukkig niet helemaal. Anders was de machine waarschijnlijk zelfs in de afgrond geschoven. De chauffeur slaagde erin zichzelf in veiligheid te brengen en kwam er met de schrik van af.

Maar hoe haal je zo een zware machine weg van zo’n moeilijke plek? Tragsa schakelde een nog zwaardere kraan in. Om tot bij de brug te komen, moest hier en daar de weg worden verbreed. De kraan slaagde er in de graafmachine op te heffen en te verplaatsen. Later werd ook de brug zelf op vaste grond gezet waar ze zal worden hersteld.

Om het risico op verdere ongelukken te beperken, werd het gebied tijdelijk afgesloten. Wie de waterval van de Cinca of de vallei van de Larri wil bezoeken, vertrekt best van bij het informatiecentrum van Pineta. Van daaruit kun je naar boven richting Marboré door het beukenbos.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?